Goddardova Teška vremena u motelu El Royale

Hoteli su oduvijek privlačili pažnju i pružili su okruženje najvećih holivudskih filmova od klasika ‘Grand hotel’, kultnog trilera ‘Isijavanje’, do komedija kao što su ‘Hotel Grand Budapest’ i ‘Marigold Hotel’. Napeti i neizvjesni triler ‘Teška vremena u motelu El Royale’, redatelja Drewa Goddarda, radnju smješta u motel inspiriran intrigantnim, glamuroznim i misterioznim hotelom Cal Neva Lodge.

Cal Neva, hotel na granici Kalifornije i Nevade, urezao se kao legendarni holivudski hotel u koji su zalazili najpoznatiji glumci i pjevači tijekom 1950-tih i 1960-tih. Tako se moglo lako naletjeti na Deana Martina, Franka Sinatru (koji je hotel kasnije i kupio), Kennedyje i Marilyn Monroe, koja je u hotelu odsjela samo tjedan dana prije predoziranja 1962. godine. Kada je Nevada legalizirala kockanje 1931. godine, Cal Neva je bio prvi hotel koji je dobio licencu i tako je postao prvi legalni casino u toj državi, iako se kockanje odvijalo u hotelu godinama prije nego je bilo legalizirano.

Smješten u kasne 1960-te, Goddardov ‘El Royale’ je jedinstven zbog svoje lokacije, sječući tako granicu između Kalifornije i Nevade. Različite države znače i različite zakone kojih su se gosti morali pridržavati odsjedajući u motelu. Tako možete piti alkohol samo na Kalifornijskoj strani motela. Svaka strana ima svoju osobnost, kao i gosti koji tamo odsjedaju.

Inspiriran misterioznim događajima i legendama Cal Neva hotela, ovaj triler okuplja sedmero različitih individua koji se prijavljuju u motel, svaki sa svojim tajnama koje žele sakriti. Tako se grupa naočigled nepovezanih likova okuplja u lobbyju motela: Otac Daniel Flynn, kojeg tumači Jeff Bridges; prodavač usisavača Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), narcisoidni vođa kulta Billy Lee (Chris Hemsworth), odvažna žena na misiji Emily Summerspring (Dakota Johnson), pjevačica Darlene Sweet (Cynthia Erivo), Emilyna sestra Rose (Cailee Spaeny) i zaposlenik motela Miles (Lewis Pullman). Zlokoban i tajnovit; špijuniranje, prisluškivanje, laži i obmane svakodnevica su u El Royalu. Svi gosti su pod nadzorom, ali čijim? U ovom motelu ne znate kome možete vjerovati.

Od danas, 11. listopada svi putevi vode u kino na misteriozan triler ‘Teška vremena u motelu El Royale’. Ulaznice su u prodaji!

B. L.

Tagged: , , , , , , , , , ,