Godina dana glumačke platforme Duart

Gdje i kako pronaći najbolje glumce? Odgovor na ovo pitanje mogao se pronaći u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade, mjestu proslave prve obljetnice rada platforme koja je u protekloj godini osigurala uspješne castinge za desetak domaćih i međunarodnih filmskih projekata.Uz pomoć jedinstvene tražilice koja omogućuje pretraživanje po specifičnim kriterijima redatelji i producenti dobili su priliku odabrati najbolje glumce za svoja ostvarenja, dok je glumcima istovremeno otvoreno odlično mjesto za online promociju.

‘Iza uspjeha Duarta stoji mnogo truda i rada, no prvim rezultatima smo i više nego zadovoljni. Do sada smo pregledali preko 300 snimljenih selftapeova, osigurali uloge za 29 hrvatskih glumaca u stranim i domaćim produkcijama te u samo godinu dana okupili 150 glumaca, članova Duart platforme. No, ovo je tek početak. Trenutno paralelno radimo na tri projekta: hrvatskom dugometražnom igranom filmu Sansego, Danskom filmu Lifeboat i najizazovnijem projektu do sada, Ibiza redatelja Alexa Richanbacha snimanog za američki Netflix. Također, u pripremi smo za skorašnje predstavljanje Duarta na jednom od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu Web Summit 2017, koji okuplja preko 60.000 posjetitelja iz 150 zemalja svijeta, brojne poznate govornike i influencere u svijetu IT-a te vlasnike divova kao što su Google, Facebook i Instagram. Veliki izazovi su pred nama, no vjerujemo u nove uspjehe’, poručila je Sanja Drakulić, glumica i direktorica Duarta.

Odličnoj atmosferi pridonijele su brojne poznate osobe te zanimljiv program tijekom kojeg su se uzvanici imali priliku za pravi oscarovski shooting, odnosno fotografiranje na pravim filmskim setovima. Također su se mogli na licu mjesta uvjeriti da dobar casting nije nimalo jednostavan te da su znanja i vještine uloženi u Duartov posao uistinu posebni. Glazbenu podlogu pripremile su mlada glumica Ana Marija Žužul i pjevačica Maja Posavec.

M. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,