Goran Stjepanović: Životni principi (Pismo za nju)

U Osijeku, u Poetry Caffe Magis, 23. ožujka (19 sati) održat će se promocija knjige ‘Životni principi’ (Pismo za nju) autora Gorana Stjepanovića.
Goran StjepanovićGoran Stjepanović se školovao i završio fakultet u Osijeku te magistrirao. Njegov otac je, znanstvenik i sveučilišni profesor, majka medicinska sestra, a brat profesionalni glazbenik. Svaki od njih je imao značajan utjecaj na Goranov život. Od malih nogu, pokazivao je veliko zanimanje za sport, što su njegovi roditelji odmah prepoznali kao odličan izbor za pravilan odgoj. U dobi od sedam godina, aktivno je sudjelovao u sportovima: tenis (1 godina), košarka (5 godina), šah (5 godina), olimpijsko dizanje utega (5 godina), vaterpolo (13 godina) i borilačke vještine (30 godina). Njegov talent došao je do izražaja i u odbojci, rukometu, nogometu i trčanju.

Godine 1993. Goran Stjepanović je otvorio vlastitu školu borilačkih vještina. Trening svaki dan, ponekad i više puta dnevno su mu otvorili vrata Nacionalnog kickboxing tima. Bio je pobjednik Nacionalnog kickboxing prvenstva (1997) i Međunarodnog kickboxing kupa (1998). Tri godine kasnije izabran je kao trener CRO kickboxing reprezentacije (2000 – 2005). Zajedno s kickbox timom, sudjelovao je na deset svjetskih i europskih prvenstava (Portugal, Francuska, Poljska, Italija, Mađarska, Crna Gora…). Godine 2002. postaje certificirani međunarodni kickboxing sudac, a kasnije i certificirani međunarodni instruktor za vojsku i policiju (CISM – Olimpijski komitet za potrebe vojske i policije).

U 2005. godini, Goran odlučuje o novom životnom izazovu i kreće u Ameriku. Kako bi nastavilo ulagati u sebe i razvijati svoje vještine, trenira s najboljim instruktorima u svijetu u Torontu, Miamiju i Los Angelesu. Nedugo zatim postaje trener ITF USA taekwondo reprezentaciji i priprema ih za Svjetsko taekwondo prvenstvo (Saint Petersburg – Rusija). Dobiva priliku uključiti se u filmsku industriju kao kaskader i glumac te koordinator za kaskaderske i borbene scene. Igrao je u više od 50 filmova: ‘Pompeii’, ‘Orphan Black’, ’12 Monkeys’, ‘Nikita’, ‘Covert Affairs’, ‘Warehouse 13’, ‘Regression’, ‘Fifth Estate’, ‘Murdoch Mysteries’, ‘Gangland Undercover’, ‘Lost Girl’… Sada je aktivan trener za glumce i kaskadere.

I. H.

Tagged: , , , , , , , ,