Goranovci i Tony za rođendan u Lisinskom!

Studentsko kulturno umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić obilježit će svoj 65. rođendan 1. prosinca u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu velikim koncertom uz posebnog gosta – Tonyja Cetinskog.
Zbor Ivan Goran KovačićGoranovci će na koncertu predstaviti bogate sadržaje svojih sekcija pa će se publika imati priliku upoznati s folklornim ansamblom, zborskim pjevanjem, tamburaškim i akademskim harmonikaškim orkestrom, muškim vokalnim ansamblom, grupi za međunarodni folklor te studentskim kazalištem koji će ujediniti svoje snage da bi svojim gostima pružili koncert za pamćenje.

Usprkos svojoj dugovječnosti i njegovanju tradicije, Goranovci uvijek nastoje suvremenim aranžmanima i suradnji s istaknutim glazbenicima pružiti nešto novo. Svoj rođendan ovaj će put obilježiti koncertom koji je organiziran u suradnji s Tonyjem Cetinskim – glazbenikom koji se svojim talentom i sustavnim radom profilirao u jednog od najslušanijih izvođača današnjice. Suradnja na koncertu razvila se prirodno s obzirom na nastojanje koje i Društvo i Tony kontinuirano ulažu u očuvanje i promoviranje hrvatske kulture u zemlji i inozemstvu te odvažnost u stvaranju spojeva različitih glazbenih žanrova.

Tony CetinskiDruštvo Ivan Goran Kovačić osnovano je 1948. godine u okviru Sveučilišta u Zagrebu od kada kontinuirano širi svoju djelatnost i priprema se za sve zahtjevnije programe. Članovi društva, velika obitelj vrijednih stvaralaca, pronijeli su duh hrvatske umjetnosti i kulture diljem Europe pa sve do Kine, Koreje, SAD–a, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda. Društvo je uvijek bilo otvoreno prema stvaralačkom okupljanju i druženju mladih te je svojim članovima i njihovoj publici pružalo nezaboravno druženje i vrhunske umjetničke izvedbe. Članovi Društva nastupali su na znamenitim festivalima poput Maggio Musicale Fiorentino, Bečkom svečanom tjednu, Settembre musica u Torinu, Flaneries musicales u Reimsu, XXI. festival francuske glazbe u La Chaise Dieu, Festival Ljubljana, Varaždinske barokne večeri, Dubrovački ljetni festival i Pulsko ljeto te uz ugledne orkestre kao što su Bečki simfoničari, Moskovska državna filharmonija, Orkestar Gradskog kazališta u Firenzi, Orkestar Nacionalne opere u Monte Carlu, Litvanski nacionalni simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Bari, Orkestar glazbene mladeži Njemačke, Slovenska filharmonija, Sarajevska filharmonija te Simfonijski puhački orkestar HV. U svojoj su bogatoj povijesti primili brojne nagrade i priznanja među kojima izdvajamo Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Nagradu grada Zagreba i Nagradu Vladimir Nazor. Upravo radom svojih članova kroz 65 godina, Goran’ je postao ono što danas jest i čime se posebno ponosi – jedan od stupova cjelokupnog društva, drugi dom i obitelj za preko 5.000 članova, a danas predstavlja i sam vrh amaterskog kulturno–umjetničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Ova, 2013. velika je godina za SKUD Ivan Goran Kovačić. Osim 65. obljetnice Društva, ove se godine obilježava i 50. Goranovo proljeće, 100. godišnjica
rođenja te 70. godišnjica smrti Ivana Gorana Kovačića čije ime Društvo nosi.

Aquarius

Pročitajte još: Tony Cetinski potpisao za Aquarius , Tony Cetinski: Spot – Zar malo to je ,

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,