Gospođica Neću na kazališnim daskama

Edukativna priča ‘Gospođica Neću’ koju je napisala jedna od najpoznatijih hrvatskih književnica Sunčana Škrinjarić, doživjela je brojna izdanja, a ponovo će biti i uprizorena i na kazališnim daskama. Priča o djevojčici koja ima jednu vrlo neobičnu i tvrdoglavu naviku svoju je najveću popularnost stekla slikovnicom ‘Gospođica Neću’ koju je ilustrirala Nikolina Novosel u izdanju Mozaika knjiga. Prekrasne ilustracije ove edukativne priče uskoro su zavoljeli i djeca i roditelji te je slikovnica postala obaveznom literaturom na policama knjiga svake obitelji.

Riječ je o priči koja djecu poučava o odrastanju, što se sve događa ako tvrdoglavo odbijaju i što se prihvaćanjem mijenja na bolje. Istovremeno, ona je i korisno štivo za roditelje kojima će pomoći u rješavanju problema u svakodnevnim razmiricama između djece i roditelja. Zanimljiva je činjenica da je lik Gospođice Neću nastao po uzoru na kćer Sunčane Škrinjarić, inače iznimno cijenjene i nadarene spisateljice Sanje Pilić.

Predstava ‘Gospođica Neću’ premijerno će se prikazati u subotu, 18. ožujka (18 sati) u dvorani Gorica u Velikoj Gorici, u produkciji Gradskog kazališta Scena Gorica, koje nastavlja pružati podršku mladim umjetnicima i otvarati im put ka afirmaciji. Prva izvedba predstave nakon premijere zakazana je za nedjelju, 19. ožujka (17 sati), u dvorani Gorica.

Glume: Karmen Sunčana Lovrić, Lidija Kraljić Zavišić i Lovro Ivanković, a režiju potpisuje Leo Vukelić. Dramaturginja je Anja Pletikosa, a oblikovateljica i autorica glazbe Iva Matija Bitanga. U predstavi se koristi i glazba Arsena Dedića iz audio priče ‘Gospođica Neću’.

M. K.


Sunčana Škrinjarić – Dječak koji je znao sve
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,