Gostovanja vrhunskih glazbenika: Andrea Bocelli i Andre Rieu

Onima koji nisu u kalendaru označili 10. ožujka i 19. svibnja vrijeme je da to učine što prije! Istinski ljubitelji glazbe znaju da će tada u zagrebačkoj Areni biti održani spektakli izvođača koji se već desetljećima nalaze u samom vrhu svjetske glazbene scene – talijanskog tenora Andree Bocellija te nizozemskog dirigenta i virtuoza na violini Andrea Rieua i njegova Johann Strauss Orchestra.Uistinu impresivna imena složili bi se mnogi, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja kojima su ih okitili kako publika, tako i struka. Tu su i neke izdvojene crtice iz njihovih više nego impresivnih biografija. Bocelli je do sada prodao više od 80 milijuna nosača zvuka, nastupao je na pozornicama kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu te njujorški Central Park, a lista osvojenih nagrada uključuje World Music Awards za najboljeg i najprodavanijeg izvođača na svijetu te Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Rieu se, pak, može pohvaliti najvećim privatnim orkestrom na svijetu koji broji čak 60 članova, 40 milijuna prodanih albuma i nastupima koje godišnje pogleda čak 600.000 obožavatelja, ali i osvajanjem vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio Justina Biebera.

‘2018. nam je počela u odličnom ozračju koncertom Roda Stewarta, a nastavlja se s izvođačima koji su svojim dosadašnjim nastupima u Hrvatskoj već dokazali fantastičan talent i neprikosnovenu karizmu. Ljubav je obostrana – mnogi među nama sjećaju se lijepih riječi Bocellija i Rieua nakon nastupa u Hrvatskoj te obećanja da će se vratiti publici koja ih je dočekala s toliko oduševljenja. Pripreme su u punom jeku i ne sumnjamo da nas očekuju nova glazbena uzbuđenja’, poručuje organizator koncerata Alen Ključe iz Star produkcije.

Andreu Bocellija publika će moći vidjeti u zagrebačkoj Areni 10. ožujka (20 sati), dok će na istom mjestu 19. svibnja (20 sati) nastupiti Andre Rieu uz Johann Strauss Orchestra. Ulaznice za oba koncerta mogu se nabaviti na stranici www.eventim.hr.

K. I.


Tagged: , , , , , ,