Grad Svetog Nikole u Mimari

Posebna i bajkovita priča dogodila se u Zagrebu. Po prvi puta adventsko je čudo dovelo u Muzej Mimara jedan čarobni grad prepun mašte, djece i ljubavi – Grad Svetog Nikole. Na samom otvorenju svoj novi grad posjetili su gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i Margareta Mađerić, državna tajnica Ministarstva demografije, glavnog pokrovitelja.‘Podrška je to bila projektu kojim se ponovno vraća duh Svetog Nikole u naša srca i domove, a nositelji bogatog programa bila su djeca. Cilj je postignut i organizatorima ukazana velika čast da u srcu Zagreba imaju svoj grad, Grad Svetog Nikole. Diana Mikloš i Ivana Rora, čarobnice su koje su shvatile što nam u Zagrebu nedostaje. Grad Svetog Nikole, a sljedeće godine djeca će imati još veći grad, svoj grad’, rekao je Milan Bandić, koji je svečano otvorio vrata Grada.

Dva dana Zagrebom su vladali Sveti Nikola i njegov grad ispunjen druženjem i darivanjem za mame i djecu, ali i sve koji duboko u sebi vjeruju u dobrotu i ljubav koju sobom nosi Sveti Nikola.

Organizator događanja portal WishMama.hr i njegovi partneri Humanitarna udruga fra Mladen Hrkač, Alis Pećarić Marić i portal Čitaj knjigu, Glazbena udruga Opus i Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, HAI! – Hrvatske autentične igračke, Modna agencija Miss4Miss za male manekenke, te balerine HNK-a i vile zagrebačkih baletnih studija priredili su program kojem nitko nije mogao odoljeti. Jednostavno čarobno – naglasila je wish mama, ugledna operna diva Antonella Malis, kojoj je ukazano povjerenje da čuva i pazi na djecu Grada Svetog Nikole.

I činila je to svojim bajkovitim glasom i ljubavlju za one najmlađe kojih je u Gradu bilo desetak tisuća. Sreća i veselje na licima djece najveća su nagrada organizatorima, ali i poruka da je ovaj Grad i Sveti Nikola dobra poruka odraslima. Obitelj, sreća i roditeljska ljubav vladali su gradom od prve minute. Od svečanog otvaranja uz wish mamu Antonellu Malis koja je svojim čarobnim štapićem započela bajku, kroz nastupe teen benda i školske mjuze, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice ‘Crveni planet’ i ‘Suli’ te knjige Majka u meni, do senzacionalne izvedbe mjuzikla Anči, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. I to nije bilo sve. Posebno iznenađenje bila je dječja modna revija, nastup legendarnih Malaca i posebna baletna plesne točke Mirte Todtling, koja je svoj nastup posvetila djeci humanitarne udruge fra Mladen Hrkač. I još k tomu kostimirani plesni igrokaz plesnog studija Lana i ženske dječje klape Manda. Jednostavno je ispričana čarolija koja je rođena u srcu malih i velikih.

‘A dragi domaćin, Sveti Nikola u svom gradu ustoličen u kraljevskoj stolici uz wish bor želja i maštanja, u zagrebačku je Mimaru vratio pomalo izgubljeni duh Nikole u ovom novim modernim vremenima. Miris cimeta i limuna, pjesme njemu u čast, djece i roditelja koji su imali svoj grad i svoje vrijeme. Upravo se zato i dogodio Grad Svetog Nikole. Da se vrati čarolija u srca malih i velikih. I vratila se, na sreću i radost svih nas, a Zagreb je dobio novo događanje Grad Svetog Nikole’, rekla je Margareta Mađerić.

D. M.

 

Tagged: , , , , , , , , , ,