GreenOn movement u Zadru

U petak 8. kolovoza u Zadru počinje GreenOn movement, događaj koji po prvi puta u Hrvatskoj ujedinjuje inovacije, zelene tehnologije, edukacije i glazbu. Ovog vikenda na tri atraktivne zadarske lokacije održat će se Start Up akademija, predavanja u sklopu Inovation Expoa i glazbeni program Open Air.
GreenOnMovement

Prvi dan, petak 8.kolovoza, rezerviran je za Start Up akademiju u zadarskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 10.30 sati, a uvodnu riječ održat će gradonačelnik Božidar Kalmeta te predstavnici organizatora i uprave Grada Zadra. Nakon toga studenti i mladi iz cijele Hrvatske će dobiti priliku doznati nešto više o zelenim tehnologijama, alternativnim načinima financiranja projekata i putu do lakšeg zapošljavanja nakon završenog fakulteta. U sklopu akademije predavanja će održati Šime Erlić, Pročelnik odjela za EU fondove grada Zadra, Aljoša Pleić, Predsjednik uprave Sunstroom investicija, Stipe Dubravac, manager Membrain koncepta, Matija Raos, osnivač Coworking Croatia, Renata Marušić iz Zadarske razvojne agencije te Saša Cvetojević suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Drugog dana, tijekom Inovation Expoa koji započinje u 17 sati a završava u 22 sata na Trgu pet bunara, javnosti će biti predstavljeni Loox – električni autobomil Dok-Inga, studentska formula FSB racing teama, inovativni sustavi Membrain koncepta – pametne samoodržive studentske kuće, HHO generator Genijator tima – jedinog uređaja na svijetu koji radi stabilnu elektrolizu vode, Sportme.hr jedinstvenog programskog sustava za sportaše te najbolji projekti izabrani iz natječaja inovacija GreenOn Inovation Expoa. Pobjednik GreenOn Innovation Expoa dobit će novčanu nagradu u iznosu od 20.000 kuna i pomoć pri razvoju proizvoda od Zadarske razvojne agencije i poduzetničkog inkubatora. Proglašenje pobjednika GreenOn Innovation Expoa održat će se u nedjelju u 19 sati na Trgu pet bunara.

Uz izrazito visoku produkciju na 170 m2 pozornici na Jazinama, u nedjelju 10.kolovoza od 21 sat nastupit će britanska drum n’ bass atrakcija Pendulum, majstori break beata – The Freestylers, te domaće house snage Drop Dopers, Matroda i Frankie Goes Deep.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,