Halka: New wave sevdah senzacija

Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb. Halku čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su vokalni solist Božo Vrećo, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

Halka-Božo VrećoUz jedinstvenu scensku interpretaciju sevdaha jedan od glavnih aduta ovog ansambla je vokalist Božo Vrećo koji sa svojim androginim izgledom i vrsnim visokim vokalom daje kvalitetu više cijelom scenskom nastupu ansambla. Koncert će se održati 28. siječnja u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, a ulaznice se po cijeni od 100 kuna mogu kupiti na blagajni dvorane te online na www.ulaznice.hr.

Zagreb je poznat kao grad koji voli izvorni sevdah, te će se za ovu koncertnu atrakciju zasigurno tražiti ulaznica više. S obzirom da pojedine izvedbe imaju i upečatljive jazz aranžmane ovo je svojevrsna pozivnica i svim ljubiteljima jazza da poslušaju ovaj mladi ansambl i uživaju u lijepoj glazbenoj večeri.

P. R.


Pročitajte još: Koncert sevdaha Zrinke Posavec , Petice za album Amire Medunjanin , Sevdah u Lisinskom


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,