‘Herbarijum’ Jelene Ilić

Otvorenje izložbe pod nazivom ‘Herbarijum’, beogradske umjetnice Jelene Ilić, bit će upriličeno u ponedjeljak 3. ožujka (20 sati) u zagrebačkoj galeriji Greta.
Jelena Ilić-HerbarijumOvaj herbarij stvarala je dvije godine, a u njemu su sakupljene i sačuvane uspomene, razni utisci i doživljaji, sjećanja, proživljeni trenuci, teški i radosni, različita iskustva… Izložbu posvećuje svojoj baki, jer se u herbariju nalaze i mnogi predmeti iz njezina života – pribor za šivanje, dugmad, konci, igle…fotografije…
Radovi su nastali od 2010. do 2012. godine. Dimenzije radova na papiru su 40x30cm, dimenzije objekata su različite, a tehnika je kombinirana.

Jelena Ilić rođena je 1973. godine u Beogradu, Zemunu, gdje i danas živi. Diplomirala je 2003. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smjer slikarstvo, gdje je i magistrirala 2008. Članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2004. Imala je nekoliko samostalnih izložbi od 2003. i sudjelovala na više grupnih. Izlagala je crteže, slike, objekte, fotografije… Najčešće radi na papiru, kombiniranom tehnikom. Izrađuje i objekte (objekti su bili dio njezine magistarske izložbe 2008. i kasnije je sudjelovala u grupnom autorskom projektu s objektima 2012.). Bavi se i fotografijom (imala je dvije izložbe fotografija 2007., jednu u Domu omladine, a drugu u Galeriji Ozon, Beograd).

Greta

Tagged: , , , , , , , , ,