HGZ: Pijanistički recital Srđana F. Čaldarovića

Kao krunu dugogodišnjeg uspješnog djelovanja i proslave 25 godina umjetničke karijere, zagrebački glazbenik i pijanist Srđan Filip Čaldarović, održat će solistički koncert 19. studenog (20 sati) u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ).Laureat cijelog niza respektabilnih priznanja, između ostalog i nagrade Milka Trnina’ za umjetničku djelatnost 2013., glasovir je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavao se na Indiana Universityju School of Music u Bloomingtonu i Trinity Collegeu of Music u Londonu, a magisterij je stekao na renomiranom Universityju of Miami u Floridi.

Od 2019. redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, čest je gost na međunarodnim festivalima Carl Orff u Italiji i Westfalen Classics, redovito održava solo recitale po sjevernoj Americi, Europi i jugoistočnoj Aziji, a njegovi svestrani solistički i komorni nastupi potvrđuju opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika.

Za svoj slavljenički koncert pripremio je djela trolista velikih europskih skladatelja klasične glazbe – Haydna, Schuberta i Brahmsa – a zagrebačkoj publici demonstrira će svoje vrhunsko klavirsko umijeće i osebujan umjetnički senzibilitet.

Ulaz na koncert je slobodan, a predložene donacije u iznosu od 50 kuna, iskoristit će se za obnovu HGZ-a nakon potresa. Za sve koji neće moći prisustvovati ovom jedinstvenom glazbenom događanju bit će organiziran i live prijenos putem YouTube kanala.

‘Bavljenje umjetnošću iziskuje potpunu posvećenost, stalni fokus, kao i nužno odricanje od mnogo toga, što je mnogima neshvatljivo ako nemaju to životno iskustvo. Iznimno sam sretan što imam priliku svirati obljetnički koncert poslije 25 godina, koje su obilježili i usponi i padovi, razni trenuci sreće i razočaranja, ali prije svega intenzivni rad i vježbanje. Repertoar koji ću izvoditi na koncertu je uistinu raznolik, i vjerujem da će slušateljima biti vrlo zanimljiv’, osvrnuo se Srđan F. Čaldarović na koncert.

I. C.


Tagged: , , , , , , , ,