Hikerske priče: Nikola Horvat i Goran Blažević

Hodanje će spasiti svijet! Upoznajte dva velika hrvatska hikera koji su svojim hodačkim ekspedicijama prepješačili neke od najzahtjevnijih dionica svijeta.Zagrepčanin Nikola Horvat, opremljen samo ruksakom i dobrom kondicijom, obišao je najzahtjevniju pješačku dionicu na svijetu, Pacific Crest Trail dugu 4279 kilometara, a koja uključuje i prolazak kroz šume te pustinje SAD-a.

Umaški putnik Goran Blažević svojim je poznatim petomjesečnim pješačenjem od Jordana do Umaga skrenuo pozornost svjetske javnosti na sudbinu sirijskih izbjeglica koje su se kretale istom rutom.

Obojica ovih sjajnih hikera govorit će o svojim iskustvima na putovanjima te izazovima preživljavanja i susretima s različitim ljudima i podnebljima. Njihove intrigantne putopise ‘Barinški epitaf’ i ‘Svilim’ predstavit će moderator susreta Damir Vujnovac, i sam putopisac i avanturist, koji se okušao u vrlo zahtjevnom Sahara maratonu.

Ako ste pasionirani hodač, vikend izletnik na planinu ili naprosto osoba otvorena srca za svu raznolikost svijeta oko nas, nikako nemojte propustiti ovaj uzbudljiv susret u zagrebačkom Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj (ponedjeljak, 29. siječnja u 18 sati).

V. D.


Tagged: , , , , , , , , , , ,