Hladno pivo i Josipa Lisac: Soundtrack za život

U prostorijama zagrebačkog Alfa filma na snimanju spota ‘Soundtrack za život’ nastavljena je suradnja našeg najboljeg punk rock benda Hladnog piva i glazbene dive Josipe Lisac.Nova verzija pjesme, koja je u originalu objavljena na Porinom nagrađenom albumu ‘Šamar’ iz 2003. godine, nagovijestila je zanimljiv početak godine u kojoj Hladno pivo slavi 30 godina postojanja.

Ova pjesma, kažu članovi benda, nastala je kao posveta svima onima koji vole, stvaraju i slušaju glazbu, a glazba je upravo ono što živi Josipa Lisac. Stoga, kad su razgovarali o novoj verziji pjesme, nije bilo dileme da je upravo Josipa ona s kojom je žele snimiti. Interesantno je da su pjesmu ‘Soundtrack za život’ Hladno pivo izveli kao gosti na Josipinu koncertu u Tvornici 2003. godine, jer se upravo ta pjesma njoj najviše svidjela.

Danas, 15 godina poslije, Josipa je svojim nevjerojatnim vokalom dodatno začinila dramatičnu i energičnu pjesmu, a upravo će takav biti i spot. Redatelj Nevio Smajić odlučio je napraviti tehnički zahtjevniji spot prepun neonskih boja što mu je zadavalo i određene tehničke probleme, no dobro raspoloženi Josipa i dečki iz Hladnog piva uvelike su mu olakšavali posao, pa je snimanje proteklo u sjajnoj atmosferi koju će zasigurno osjetiti i publika.

Nova verzija pjesme ‘Soundtrack za život’ nalazi se na aktualnom albumu Hladnog Piva ‘Greatest Hits’ kojim su zaokružili prvih 30 godina karijere, a proslavit će ih s publikom u Domu sportova u Zagrebu, 2. i 3. ožujka. Prvi koncert, u petak 2. ožujka, nazvan je ‘Old School’ i bit će u potpunosti posvećen prvoj fazi karijere. U fokusu će biti prva četiri studijska albuma: ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’, ‘Desetka’ i ‘Pobjeda’ objavljena od 1993. do 1999. godine. Druge večeri, u subotu 3. ožujka, bend će odsvirati ‘Greatest Hits’ set s najznačajnijim pjesmama iz sva tri desetljeća svoje karijere. Hladno pivo u punim je pripremama za ove koncerte, a publiku očekuju vrhunski nastupi s jedinstvenim set listama s više od sedamdeset pjesama.

C. R. / Fotografije: Mario Borščak


Tagged: , , , , , , , , ,