Hladno pivo: Vjeruj u mene

Kada je Hladno pivo prije godinu dana ušlo u studio Jurice Ferine i Pavla Miholjevića snimati novi album, nije moglo pretpostaviti kako će se priča razvijati. Danas, godinu dana nakon, Hladno pivo samo što nije izdalo svoj novi album ‘Dani zatvorenih vrata’, a priča započeta tada polako dobiva jasnu sliku.

‘Dane zatvorenih vrata’ snimali smo u prostoru propalog industrijskog kompleksa firme Katran koji je podsjetnik na mračna vremena kad je Zagreb bio veliki industrijski centar. To je šaka u oko u centru metropole, okolo novi neboderi, u kojima ima svega osim proizvodnje. Snimali smo s producentima iz druge muzičke galaksije, koji rade po principu first take – best take, znači bez puno dosnimavanja i šminkanja. Oni su Jura i Pavle, iz benda Svadbas, i vrlo su teški ljudi. Jedva čekam da ovo završi i da konačno opet mogu raditi u studiju koji ima WC. A što se samog snimanja tiče, mislim da su njih dvojica genijalci’, rekao je Mile i na najbolji mogući način dočarao kako su mjeseci snimanja albuma izgledali.

Spot za pjesmu ‘Vjeruj u mene’ treba gledati kao kratki dokumentarac koji prati nastajanje jedne pjesme i jednog albuma te vjerno pokazuje atmosferu unutar benda; bez glumaca, statista, šminkera i stilista. Ovo je prvi spot Hladnog piva ‘iz kućne radinosti’  i vjerojatno će publici doći kao osvježenje unatoč ‘radničkoj’ atmosferi i sivilu. Za finalni rezultat dokumentarnog video spota zaslužni su još Marko Dimić Jimmy koji je snimao i Vojan Koceić koji je montirao kadrove.

Uz ranije predstavljene pjesme ‘Na ovim prostorima’ i  ‘Messi’, ‘Vjeruj u mene’ nalazit će se na albumu ‘Dani zatvorenih vrata’ kojeg očekujemo u drugoj polovici travnja. To će biti prvi album koje Hladno pivo izdaje za svoju izdavačku kuću Gajba records.

M. R. / Foto: Nino Šolić

Tagged: , , , , , , , ,