HNK: Monografija o Ivanki Boljkovac

Predstavljanje monografije o Ivanki Boljkovac, slavnoj sopranistici, nacionalnoj prvakinji Opere HNK u Zagrebu i svestranoj kazališnoj umjetnici, održat će se u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u četvrtak, 12. svibnja (17.30 sati).Monografiju će predstaviti intendantica Dubravka Vrgoč, autorica Marija Barbieri, dirigent Mladen Tarbuk, operni kritičar i publicist Davor Schopf, glavni urednik monografije Zlatko Vidačković te osobno Ivanka Boljkovac.

Ivanka Boljkovac jedna je od naših najvećih sopranistica posljednjih desetljeća, koja je svoju cjelokupnu karijeru u trajanju od četiri desetljeća provela u HNK u Zagrebu, nižući brojne naslove i uloge sopranskoga repertoara. Od Aide, Lise, Santuzze, Leonore do Donna Anne, Desdemone, Elektre, Eve, Tosce i mnogih drugih, nosila je operni repertoar briljirajući u svakom nastupu.

Uz to je i nastupala u brojnim kazalištima izvan Zagreba te održala desetine humanitarnih nastupa i koncerata u zemlji i inozemstvu.

Predanost umjetnosti, profesionalnost i spremnost na umjetničke izazove obilježili su njezin rad. Ova monografija je podsjećanje na sve ono lijepo i dobro što nam je Ivanka Boljkovac dala, ne samo s operne scene, nego i u druženju i suradnji s umjetnicima, ali i s onima manje sretnima kojima je potrebna pomoć.

I. S.Tagged: , , , , , , ,