HNK novi partner Art Caffea

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu postaje novi partner multimedijalnog projekta ‘Art Caffea’ u sezoni 2021/22.Producent ‘Art Caffea’ i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su ugovor o suradnji u kojoj će se ‘Art Caffe’ u ovoj sezoni snimati u toj nacionalnoj kući te će ujedno medijski dodatno istaknuti njihove umjetnički vrijedne projekte.

Kultura je identitet svakog naroda te je iznimno važno da se promovira u što širim slojevima kako bismo sačuvali, ali i unaprijedili bogatu kulturnu baštinu koja se razvijala kroz stoljeća naše povijesti. Pod tim motom producent i autor emisije ‘Art Caffe’ i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su ugovor o suradnji kojim HNK postaje partner i podupiratelj pri produkciji serijala talk show emisija u sezoni 2021/22. Ovo je rijedak slučaj u kojem je privatna inicijativa pokrenula inventivni multimedijalni i video format, a, nasreću, jedna od najvažnijih javnih ustanova u kulturi to je prepoznala i poduprla na obostranu korist.

U ‘Art Caffeu’ se predstavljaju značajna imena iz svijeta kulture, njihove karijere i životne priče kroz znalački vođene razgovore urednika i voditelja Borisa Homovca. Emisija je edukativnog, ali i zabavnog karaktera, prati sve umjetničke segmente, svojim sadržajem pridonosi afirmaciji kulture među mladima i, dakako, razvoju publike, što je intencija i HNK u Zagrebu, čiji tim je tu ideju odmah podržao. Emisija se prikazuje s nacionalnim dosegom putem lokalnih televizija diljem Hrvatske te regionalne RTV HB postaje u BiH. Također, na portalu Artcaffe.eu objavljuju se popratni tekstovi s temama iz kulturnog života, kao i na društvenim mrežama instagram i facebook. Arhiva svih emisija može se pogledati na službenom Art Caffe Youtube kanalu, gdje se nalazi play lista koju možete besplatno zapratiti klikom na Subscribe.

U prethodnoj sezoni Art Caffe je emitirao 33 emisije s gostima poput maestra Nikše Bareze, Martine Filjak, Lane Kos, Petrita Çekua, Tomislava Petranovića, Marija Sablića, Almire Osmanović, Janka Volarića Popovića, Mirjane Bohanec i mnogih drugih poznatih imena. Nove emisije očekujemo sredinom listopada, a do tada će se emitirati reprize.

N. M. / Foto: Ivan Mihaljević (Unimedia)


Tagged: , , , , , , , , ,