Hrvatska premijera La grande bellezza

U zagrebačkom kinu Europa u četvrtak, 13. veljače u 21 sat održat će se hrvatska premijera talijanskog filma ‘Velika ljepota’ (La grande bellezza) redatelja Paola Sorrentina.
La grande bellezzaKomedija ‘Velika ljepota’ priča je o 65-godišnjem novinaru Jepu Gambardelli koji se s gorčinom prisjeća svoje strastvene mladosti. Ostarjeli Jep imućni je bonvivan koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Film Paola Sorrentinija predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

Paolo Sorrentino talijanski je filmski redatelj, scenarist i pisac. Internacionalnu reputaciju postigao je filmom ‘Posljedice ljubavi’ iz 2004., koji je bio nominiran i za Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu. Otad je snimio dugometražne festivalske uspješnice, kao što su: ‘Obiteljski prijatelj’ (2006.), ‘Il Divo’ (2008.), ‘Ovo mora biti pravo mjesto’ (2012.) i ‘Veliku ljepotu’ (2013.)

Film je dobitnik nekih od znamenitih nagrada i priznanja:
Cannes, 2013. – Palme d’Or nominacija (Paolo Sorrentino)
Zlatni globus, Italija, 2013. – najbolja fotografija (Luca Bigazzi)
Zlatni globus, SAD, 2014. – najbolji strani film
Europska filmska nagrada 2013. – najbolji film, najbolji redatelj, najbolja montaža, najbolji glumac (Toni Servillo).

Media Acquisitions

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,