Hrvatski autori na sajmu knjiga u Beču

Bečki međunarodni sajam knjiga Buch Wien slavi 10 godina postojanja, a održat će se gotovo u isto vrijeme kada i zagrebački Interliber, od 8. do 12. studenoga.

Sajam će po prvi put biti popraćen manifestacijom pod nazivom ‘Duga noć knjige’ koja će se održati prvog dana sajma, od 19.30 do ponoći, a organizatori vjeruju da će privući brojnu publiku, izdavače i autore.

Kao glavno mjesto održavanja bečkog sajma knjiga poslužit će Bečki velesajam i njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije diljem grada.

Bogat program s preko 350 izlagača i 380 autora nudi mnogo noviteta, a zvijezde sajma su međunarodno priznati autori Karl-Markus Gauß iz Austrije, Rober Harris i Jonathan Coe iz Velike Britanije te Ljudmila Ulitzkaja iz Rusije.

Sajam će u okviru programa ‘Donau Lounge’ po šesti put ugostiti i veliki broj autora iz podunavskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Austrijskoj čitateljskoj publici tako će se predstaviti Slavenka Drakulić s romanom ‘Dora i Minotaur: Moj život s Picassom’, Lidija Klasić s putopisom ‘Još 172 dana do ljeta’ te Vlado Bulić s romanom ‘Putovanje u srce hrvatskog sna’.

I. Ć.

LCM Fotostudio Richard Schuster


Bečka izložba posvećena gastarbajterima

Tagged: , , , , , , , , , , ,