Hrvatski vinski kalendar za 2022. godinu

Nova je krenula! Vrijeme je za novi kalendar! U upravo izašlom Hrvatskom vinskom kalendaru za 2022. godinu, najavljeno je 100 eno gastro događanja u Lijepoj našoj.Početna naklada kalendara je 5000 primjeraka! Kalendar je koncipiran kao vinska razglednica iz Hrvatske kroz 36 fotografija hrvatskih vinskih gradova i sorata vinove loze od kojih 12 fotografija u formatu 30×22 cm, a ostale 15×10 cm. U kalendaru je posebno obilježeno 30 godina prve hrvatske revije za vino, gastronomiju i turizam Svijet u čaši.

Za sljedeću godinu izdavač namjerava i izdanje zasebnih kalendara s fotografijama, za svaki mjesec, pojedinih hrvatskih proizvođača vina.

Inače, u suradnji s Hrvatskom udrugom kreativnih amatera i Poljoprivrednom zadrugom Kuna 1898 s Pelješca, priprema se izdavanje kalendara-likovne mape ‘Slikamo na vinu’. PZ Kuna donirala je tzv. vinska platna, izrađena od tropa grožđa, na kojima će slikari kreirati svoja likovna djela što će biti ponuđeno publici na aukcijskoj izložbi. Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe, stradalima od potresa u Zagrebu i na Banovini. Koncept je osmislio grafičar Zoran Lutz, nekad zaposlen u tiskari u zagrebačkoj novinskoj izdavačkoj kući Vjesnik.

T. R.


Tagged: , , , , ,