Humanitarna Ženska priča u Book caffeu

Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Book caffe pozivaju na humanitarno izdanje ‘Ženske priče’, čije će gošće biti spisateljice Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina.
Ivana Simić Bodrožić
Sav novac od prodaje njihovih knjiga, uplatit će se na račun Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima cijele regije. Organizatori se od srca zahvaljuju na pomoći i donaciji izdavačkim kućama koje su podržale akciju: VBZ, Profil knjiga, Jesenski & Turk, Vuković & Runjić i Centar za kreativno pisanje

Već šest mjeseci ‘Žensku priču’ pričaju Milana Vlaović, Rujana Jeger, Nevena Rendeli, Dvina Meler, Mani Gotovac, Milana Vuković Runjić, Karmela Špoljarić, Suzana Bosnić, Tajana Obradović, Ljiljana Matković, Daniela Trbović i Merita Arslani. Sedma se očekuje s velikim nestrpljenjem jer dolaze dvije izuzetno zanimljive gošće koje će kao i uvijek do sada, uz inspirativnu, opuštenu i duhovitu voditeljicu, pričati o pisanju koje život znači, ali i o svemu ostalom što ga ispunjava i završava u knjigama.

U utorak, 27. svibnja u 20 sati u zagrebačkom Book caffeu, spisateljica i stand up komičarka Marijana Perinić još jednom će ugostiti  dvije sjajne mlade žene, koje ne mogu zamisliti život bez književnosti i pisanja. Ivana Simić Bodrožić piše gotovo sve. Poeziju, prozu, kratke priče, kolumne, scenarije, a vjerujemo da će nas u budućnosti iznenaditi i dramskim tekstovima. Gotovo sve je nagrađeno, od 2005. i prve nagrade na Goranovom proljeću za zbirku poezije ‘Prvi korak u tamu’, preko Kiklopa za najbolje prozno djelo u 2010. za roman ‘Hotel Zagorje’, do Večernjakove nagrade za najbolju kratku priču u 2011. Ova mlada, talentirana autorica svakom svojom knjigom uz nagrade osvaja i svoje čitatelje, jer njezine se knjige prodaju u nakladama na kojima bi joj pozavidjeli mnogi pisci. Snažnim rečenicama koje pamtimo dugo, ona u svoje knjige upisuje prijateljstva, ljubavi, odrastanje, strahove, želje, tamu i svjetlost svakodnevnice i razbija zaleđeno more u nama.

Tomica ŠćavinaTomica Šćavina, psihologinja i spisateljica ima sve što je potrebno za uspješnu spisateljicu. Zvanje diplomirane psihologinje i talent za pisanje. Zato je za Tomicu psihologija i književnost profesija, inspiracija, ljubav, strast i život koji je ispunila knjigama, radionicama iz područja osobnog razvoja, terapijom pisanja i objavljenim knjigama. Bilo da čitate njezine knjige psiholoških kolumni ‘Unutarnji kompas’ i ‘Koordinate sreće’ ili njezine romane ‘Brod za lajku’ ili ‘Povratak genija’, u njima ćete uvijek pronaći analitički odmjerenu psihologinju ali i talentiranu spisateljicu, koja uživa u obje svoje ‘uloge’. To se, naravno, vidi i čita u njezinim  nagrađivanim knjigama (nagrada Sfera za najbolji roman u 2013., ‘Povratak genija’), a to prepoznaju i pronalaze i njezini brojni čitatelji.

Book caffe

Pročitajte još: Ženska priča s Milanom i Karmelom, Ženska priča u Book caffeu , Ženska priča: Mani Gotovac i Tajana Obradović , Ženska priča: Milana Vlaović i Ksenija Kušec , Ženska priča s Danielom Trbović i Meritom Arslani

Tagged: , , , , , , , , , ,