Iglica na festivalima u Prištini i Čakovcu

Dva najbolja neovisna kazališta prema izboru publike za nagradu Teatra.hr, Triko cirkus Teatar i kazalište Mala scena, udružili su svoje potencijale u predstavi ‘Iglica’.

IglicaNakon praizvedbe, koja je održana 31. siječnja, ‘Iglica’ je odmah postigla veliki uspjeh kod kritike i publike te gostovala na nekoliko domaćih i inozemnih festivala (FEN Opatija, MDF Šibenik, Bitolino Bitola, Makedonija).

Na festivalu Dodona u Prištini, ‘Iglicu’ će vidjeti i publika Kosova, a na programu je ovog međunarodnog festivala 27. rujna u 19 sati. Nakon Prištine, odlazi 15. listopada na festival ASSITEJ-a u Čakovec na koji je predstava selektirana još u proljeće.

IglicaMlada ali već afirmirana autorica Lana Šarić napisala je ‘Iglicu’ po narudžbi, a radi se o tekstu za djecu od 4 do 10 godina. Svoj prvi dramski tekst ‘Ifigenija’, Lana Šarić praizvela je upravo u kazalištu Mala scena, u prosincu 2005. godine.

Predstava ‘Iglica’ govori o djeci koja su drugačija, koja imaju ‘iglice’, ‘bodu’ i nisu prihvaćena od svoje okoline. Oba koproducentska kazališta članovi su Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u Hrvatskoj i kroz svoju suradnju promiču osnovne strategije: izvrsnost, umrežavanje i društvenu odgovornost.

Ovu iznimnu i drugačiju predstavu režirao je Ivica Šimić, pomoćnica redatelja je Iva Peter Dragan, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, fotografkinja Ana Šesto, a producentica Vitomira Lončar. U predstavi igraju Nikolina Majdak, Nikola Mijatović i Iva Peter Dragan

Mala scena

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,