Igor Martinović: Nagrada Društva američkih snimatelja

Drugu godinu za redom hrvatski direktor fotografije osvaja najprestižniju svjetsku snimateljsku nagradu. Tako je, nakon Vanje Černjula, nagradu za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije ove godine dobio Igor Martinović za epizodu ‘Subtle Beast’ u HBO-ovoj seriji ‘The Night Of’.Uz Igora Martinovića, priznanje Društva američkih snimatelja dobio je i gruzijski direktor fotografije Gorka Gómez Andreu za dugometražni igrani film ‘Kuća drugih’ (House of Others), koprodukciju Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Dodjela 31. po redu nagrade ovog prestižnog američkog strukovnog društva održana je u dvorani Ray Dolby Ballroom u Hollywoodu.

‘Nagradu naravno nisam očekivao, ali je lijep osjećaj biti priznat od kolega snimatelja. Kao student u Zagrebu sam pratio ASC Magazine i nisam ni sanjao da bi jednog dana mogao biti nominiran, a kamoli nagrađen od tako prestižne organizacije’, rekao je tim povodom Igor Martinović.

Martinović je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, od 1993. živi i radi u Americi, a njegov rad do sada je najviše bio zapažen po Oscarom nagrađenom dokumentarcu ‘The Man on Wire’ i drugoj sezoni prestižne američke serije ‘Kuća od karata’. Vještinu je usavršavao na nizu kratkometražnih i dugometražnih nezavisnih filmova i dokumentaraca.

HAVC


Vanja Černjul: Najbolji američki direktor fotografije

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,