Povodom 2. rođendana restorana Bicko, vlasnica Sandra Evačić i prijatelji organizirali su jedno od najboljih natjecanja u roštilju dosada – sa čak 10 izvrsnih ekipa. Činili su ih timovi ljudi u kojima je bilo profesionalaca ali i potpunih amatera, ljubitelja dobrog roštilja i ugodnog druženja. Cijeli program dva je dana duhovito i veselo vodio neumorno zabavan Davor Dretar Drele, koji je proslavio i svoj rođendan u Bicku.
U subotu, nakon kušanja 10 izvrsnih roštilja natjecateljskih ekipa (Večernja škola, O’Hara team, Fio Show team, Šušković team, Xeninine ratnice, Press BBQ team, KUD Vinko Pintarić team, Sto tona team, Gazde i HR2 team) odluku o pet finalista donio je stručni žiri u čijem su sastavu bili: dvojica master chefova – Časlav Matijević i Robert Slogar; Domagoj Jakopović Ribafish, pivski sommelier i ćevapolog, Vana Babić – novinarka Dobre hrane i Nada Vejić, vlasnica pečenjarnice Kraljice.
Subotnji finalisti (Večernja škola, O’Hara team, Xeninine ratnice, Sto tona team i Gazde) našli su se pred svojim roštiljima i novim izazovima ponovno u nedjelju te su, nakon ocjenjivanja, u kojem su doista presudile sitnice, pobijedile dame – Xenine ratnice, predvođene Stankom Miljković, članicom Udruge Žene i vino – WOW (Women on wine) koja promovira kulturu stola i umjereno uživanje u vinu. Xenine ratnice su, kako je lijepo rekao Drele, skupile sva iskustva svojih mama, baka, prabaka i svih tradicionalnih priprema mesa i napravile ga – jednostavno, a istodobno fino, sočno, ukusno i – bolje od svih drugih.
Konačni poredak Prvih Igara gladi by Bicko je sljedeći: 1. Xenine ratnice; 2. O’Hara team; 3. Večernja škola, 4. Gazde i 5. 100 tona team. U poklon paketima za prva tri mjesta, nalazio se i bon za kupnju veće količine mesa Mesnice Navračić (Utrine i Velika Gorica), koji je predstavnik O’Hara tima Marin Vanjak darovao u humanitarne svrhe, što se izvrsno spojilo s početnom idejom organizatora, restorana Bicko, da sve neiskorišteno meso daruju Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu – a to je odmah i učinjeno.
Osim natjecanja u roštiljanju, Bicko je organizirao Igre gladi za dame i gospodu, u kojima su natjecateljice i natjecatelji morali pojesti određenu (poveliku) kobasicu odnosno gurmansku pljeskavicu, a svi sudionici su nagrađeni prigodnim poklon-paketima. Za sve posjetitelje bila je organizirana dodatna nagradna igra s pitalicom u kojoj su sretni dobitnici osvojili kupon-bon za ručak u restoranu Bicko i dvije butelje finih vina vinarije Jarec-Kure.
Dok su se roditelji zabavljali i djeca su se mogla bezbrižno igrati u dječjem kutku s velikim dvorcem na napuhavanje. Ulaz posjetiteljima bio je besplatan, a cijene već nadaleko poznatih specijaliteta restorana Bicko (kotlovina, odojak, čobanac…), bile su izuzetno povoljne, kao i kod uobičajene ponude gableca restorana.
Nakon uspješnog prvoga predstavljanja Igara gladi i proslave 2. rođendana, očekujemo vas u većem broju i dogodine, na 3. rođendanu restorana Bicko, na istom mjestu, istoga datuma. Dotada, pratite Bickove facebok i web stranice, jer pripremaju se zanimljive tematske gurmanske večeri, a za Martinje očekuje nas veliko Kolinje kod Bicka.
Restoran Bicko je – Igrama gladi by Bicko – proslavio svoj drugi rođendan
‘Dugoročno stvaranje etabliranog mjesta gdje se ljudi željni domaće hrane s povjerenjem rado vraćaju, bila je nit vodilja vlasnika pri realizaciji otvorenja restorana Bicko. Ograničeni raznim čimbenicima, na lokaciji, koja se nekima čini ‘van ruke’, ali čvrsto vjerujući u svoju ideju, otvorili su restoran Bicko, većini pomalo čudnog imena. U vrlo kratkom vremenu, vlasnici su uspjeli dokazati da se kvalitetnim i ustrajnim radom i obraćanjem pažnje na detalje svaki temelj uspije izgraditi, što zadovoljstvo gostiju svakodnevno pokazuje. Osoblje restorana diči iskustvo, znanje, ljubaznost, pristupačnost, ljubav prema hrani i ispred svega svijest da je gost uvijek u pravu, a što sve čini predispoziciju kvalitetnih, obilnih i oku primamljivih obroka.
Sa svojih 129 sjedećih mjesta u stalnoj postavi te dovoljnim brojem parkirališnih mjesta restoran Bicko je idealno mjesto za druženje ali i održavanje proslava povodom krštenja, krizmi, svadbenih svečanosti, rođendana, umirovljenja, godišnjica, poslovnih ručkova i domjenaka te proslava svih ostalih vrsta, koje gostima restorana padnu na pamet. Osim dnevnog posla, osoblje restorana organizira i razne plesne večeri i koncerte popraćene delicijama vrijednih ruku iz kuhinje i s roštilja na drveni ugalj, a sve kako bi se restoran etablirao na ugostiteljskoj sceni kao mjesto, gdje se odlično i obilno jede, umjereno plati i dobro zabavi, te pokaže koja plesna vještina. Uz više vrsta gableca, koji se mijenjaju na tjednoj bazi i à la carte ponude, restoran Bicko vrši i dostavu na području Novog Zagreba, Lučkog i Stupnika.
Opširnije na: www.bicko.hr i facebook stranici