Il Camino: Ručak sa začinima odbojkašice Senne Ušić

U zagrebačkom restoranu Il Camino, koji uspješno vodi Josipa Pavičić Berardini, upriličen je nesvakidašnji ručak, čija je glavna zvijezda bila bivša odbojkašica Senna Ušić.Senna Ušić-Il Camino-ručakPodsjetimo, Senna Ušić je s hrvatskom reprezentacijom osvojila jedinu zlatnu medalju iz dvoranske odbojke (prvakinje Europe 2003. godine). Već kao 19-godišnjakinja, osvojila je Ligu prvaka s talijanskim klubom Perugia, a igrala je još u Turskoj, Kini i drugim zemljama. Kći je našega proslavljenog košarkaša Svena Ušića, a zdrav je život prioritet ove sportske obitelji, što se pokazalo i na ručku u Il Caminu.

Il CaminoNaime, Senna je nakon odbojke odlučila nastaviti obiteljsku tradiciju, koju je uspostavio njezin djed, ostavivši iza sebe brojne recepte za pripravke iz prirode – kreme, ulja, tinkture – i počela ih je sama izrađivati.

Gazdarica Josipa došla je na ideju da organizira ručak nakon što je na izletu na Risnjaku pala i ozlijedila koljeno.

‘Na preporuku prijateljice, Senna je došla u moj restoran. Predložila mi je da primijenim njezinu biljnu mast Azena i zaista mi je pomogla. Ima nešto u dodiru čiste prirode i zato želim dati podršku obiteljskim poslovima u kojima se osjeća duh zajedništva i ljubav. Sve im je ručno rađeno, čak su i pakiranja u simbiozi s prirodom. U njihovim proizvodima nema niti vode, rekla mi je Senna, a ja sam osjetila sve veću bliskost s idejom da se to pročuje što dalje’, kaže Josipa Pavičić Berardini, koja se u kuhinji odlično snalazi i kad nije pred TV kamerama.

Josipa Pavičić BerardiniTako je nastao ručak u slijedovima s puno ljubavi i sa začinskim biljem Azena, obiteljskim brendom Senne Ušić.

Za ovu prigodu, proizveden je i poseban čaj Il Camino u kojem su spojeni komorač i lavanda, a evo što je bilo na meniju:

– Bruskete s rajčicom iz Škabrnje i maslinovim uljem tate Šime
– Tjestenina s gorgonzolom, parmezanom i timijanom
– Medaljoni i tikvice zapečeni u siru na posteljici od gratin krumpira i ružmarina
– Bijela panna cotta i crni mousse s lavandom
– Čaša pjenušca

Mustafa Topčagić / Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , ,