I’m Nobody: Dokumentarac o azilantima

‘I’m Nobody’ je kratki dokumentarni film autorice Barbare Matejčić i Nine Urumov u produkciji Restarta, Zavoda Voluntariat i Omladinskog centra Ck13.I’m NobodyFilm će biti projiciran kao kontinuirana prostorna video projekcija u zagrebačkoj galeriji Greta od ponedjeljka 20. siječnja do subote 25. siječnja svakog dana, non stop od 17 do 20 sati . Ulaz je slobodan.

Da morate napustiti dom u strahu za vlastiti život, što biste ponijeli sa sobom? Oni znaju odgovor. Izgubili su sve. Osjećaju se kao nitko i ništa dok drugi odlučuju o njihovoj budućnosti. Oni su tražitelji azila u zemlji koja ne voli strance.

Barbara Matejčić je slobodna novinarka s adresom u Zagrebu. Piše za tiskane i online medije u Hrvatskoj i regiji, uglavnom o društvenim temama i ljudskim pravima. Članica je odbora i koordinatorica za Hrvatsku danske mreže za istraživačko novinarstvo u jugoistočnoj Europi Scoop. Nagrađena je za najbolje praćenje LGBT tema u Hrvatskoj od 2000. do 2010.

Nina Urumov rođena je 1984. godine u Zagrebu gdje je završila Pravni fakultet. Za vrijeme studija volontirala je u UNHCR-u Hrvatska, na ZAGIMUN-u i na Zagreb Film Festivalu. Pohađala je nekoliko radionica dokumentarnog filma u Zagrebu, a ‘I’m Nobody’ je prvi film koji je snimila

Greta

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,