Inovativna solarna klupa

Inovativna solarna klupa postala je prijatelj brojnim studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu održavanja Europskih sveučilišnih igara trajno je postavljena u dvorištu fakulteta.Solarna klupaImpresivan projekt studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Ivana Mrvoša, koristi najnovije tehnologije te će studentima Kineziološkog fakulteta i njihovim kolegama uvelike uljepšati, ali i olakšati studentski život.

‘Iznimno mi je drago da su Sveučilište u Zagrebu i Ženski Lions klub Zrinjevac prepoznali Kineziološki fakultet koji će ovu prekrasnu klupu koristiti svaki dan. Sjajno je što je ovo jedan od obnovljivih izvora energije koje podupiremo na ovom fakultetu te vjerujem da će i u sklopu našeg novog kampusa biti mjesta za neke druge slične inovacije’, izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Solarnu klupu studentima Sveučilišta u Zagrebu darovao je Ženski Lions klub Zrinjevac, koji je u cilju promocije korištenja zelenih i održivih tehnologija, sredstva za donaciju prikupio na humanitarnom koncertu ‘La Primavera’ održanom u travnju.

‘Lions klub Zrinjevac odlučio se za doniranje solarne klupe našeg mladog inovatora iz Solina prilikom obilježavanja 100. obljetnice u svijetu kao i 25. u Hrvatskoj. Ovom gestom htjeli smo ostaviti baštinu budućim generacijama stoga smo je poklonili studentima Kineziološkog fakulteta i učesnicima Europskih sveučilišnih igara’, istaknula je predsjednica Ženskog Lions kluba Zrinjevac, Vesna Boinović Grubić.

Impresivna solarna klupa uz odmor, omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta. Može raditi i deset dana bez sunca te je vrlo otporna na udarce.

‘Ova klupa promiče sve vrijednosti zajedništva, kvalitete i izvrsnosti te je svakako dokaz da Hrvatska itekako može stvoriti vrhunski svjetski proizvod’, zaključio je rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras.

A. N.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,