Irena Škorić i Zrinka Pavlić gošće tribine Ženska priča

U drugoj sezoni književne tribine ‘Ženska priča’, u organizaciji Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) i Bookcaffea, voditeljica Marijana Perinić razgovarala je s filmskom redateljicom Irenom Škorić i spisateljicom i TV kritičarkom, Zrinkom Pavlić.
Marijana Perinić i Zrinka PavlićJoš jedna zanimljiva tribina u zagrebačkom Bookcaffeu započela je s Irenom Škorić, mladom filmskom redateljicom s trideset snimljenih filmova i pedeset nagrada. Od filma ‘Rastanak’, jednog je od najnagrađivanijih hrvatskih kratkih filmova, preko filma ‘Sudbina broja 13’, kratkog igranog filma ‘9. ožujak’, dugometražnog igranog filma ‘7seX7’, na kojemu je bila redateljica i scenaristica,  pa sve do posljednjeg, dugometražnog dokumentarnog filma ‘Dragi Lastane’ iz 2014., Ireni Škorić svaki je novi film donio višestruko priznanje struke, ali i sve veću popularnost među publikom.

Uz veliku ljubav prema filmu, za koji inspiraciju često traži u prošlosti i zlatnim osamdesetima, Irena se publici ‘Ženske priče’ predstavila i kao sjajna autorica kratkih priča. Njezina je kratka priča ‘Vikend’ nagrađena velikom pljeskom, a  citatom analize kultnog filma ‘Praznik u Rimu’ iz knjige ‘Eros na filmu’ dokazala je da uz izniman talent ima i veliko teorijsko znanje, što će joj sasvim sigurno u budućnosti osigurati nove nagrade, priznanja i uspjeh.

Zrinka Pavlić, Marijana Perinić i Irena ŠkorićSociologinja, spisateljica i TV kritičarka, Zrinka Pavlić, predstavila se kao vrlo zanimljiva i svestrana mlada žena, koja iza sebe ima četiri objavljene knjige, a peta po redu zbirka priča izlazi iz tiska ove godine. Za sjajnu kratkopričašicu, poznatu kao duhovitu i britku TV kritičarku, pisanje je započelo na blogu koji je od svakodnevnih zapisa za svoju dušu s vremenom prerastao u jedan od najčitanijih domaćih blogova. Zrinka je, pročitavši publici jednu od svojih kratkih priča, dokazala da su pisanje i književnost ne samo njezin posao, već ljubav i strast koju prenosi u svoje tekstove. Zrinkin nastup publika je pozdravila velikim pljeskom, a njezina nova knjiga očekuje se s nestrpljenjem.

U  više od dva sata razgovora sa svojim gošćama i publikom koja je ispunila zagrebački Bookcaffe, spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić još jednom je dokazala da priče na ‘Ženskoj priči’ uvijek donose nešto novo i zanimljivo. Stoga i slijedeća ‘Ženska priča’, zakazana krajem ožujka, nastavlja s novim pričama i novim gošćama.

P. R. / Foto: CeKaPe


Pročitajte još: Ženska priča: Irena Škorić i Zrinka Pavlić


 

Tagged: , , , , , , , ,