Izložba fotografija Barija Goddarda u palači Sponza

Izložba ‘From Illyria to Elsinore’ britanskog umjetnika Barija Goddarda, koja predstavlja kazališni Midsummer Scene festival te Dubrovnik, bit će izložena u palači Sponza od 1. do 7. srpnja.

Zanimljive fotografije svjedoče o povezanosti umjetnika s ljepotama Dubrovnika. Daju prikaz najatraktivnijih scena Midsummer Scene festivala tijekom prošle sezone, a zabilježene su prilikom izvođenja Shakespearove tragedije ‘Hamlet’. Ljepote povijesnih dubrovačkih lokacija viđene očima Barija Goddarda imaju novi sjaj i gledamo ih iz potpuno drugačijeg kuta.

Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je započeo glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Posljednjih 15 godina Bari radi i izlaže fotografije pod pseudonimom G O D Photography. Njegov rad obuhvaća izradu filmova, fotografija, ali i slikarstvo i glazbu. Njegov fotografski rad koketira od zanimljivih portreta poznatih britanskih glumica do provokativne avantgarde. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurythmicsa. Nakon svjetske turneje sa Jimmyjem Somervilleom, Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji.

Festival Midsummer Scene, jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku, ovog se ljeta održava na tvrđavi Lovrjenac od 24. lipnja do 5. srpnja. Festival na programu premijerno prikazuje ‘San Ivanjske noći’, jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija koju će ovog ljeta izvesti jedinstvena glumačka postava u kojoj su, između ostalih,Japanka, Indijka, Hrvat, Englezi i glumica afričkog podrijetla. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Foto: Bari Goddard


Dubrovački Midsummer u Bečkom engleskom kazalištu

Bari Goddard : Izložba o Hrvatskoj u Londonu

Midsummer Scene festival: Shakespeareova ljubavna čarolija
Tagged: , , , , , , , , , , ,