Izložba fotografija Barija Goddarda u palači Sponza

Izložba ‘From Illyria to Elsinore’ britanskog umjetnika Bari Goddarda otvorena je u dubrovačkoj palači Sponza u sklopu Midsummer Scene Festivala. Fotografije prikazuju ljepote Hrvatske i vode nas na nesvakidašnje putovanje najljepšim dubrovačkim lokacijama kao i uzbudljivim scenama tragedije ‘Hamlet’ te komedije ‘Na tri kralja’ odigranim na prošlim izdanjima festivala.

Bari nas svojim viđenjem naših ljepota zapitkuje jesmo li ih zaista doživjeli u potpunosti. Pokazuje nam ih iz jednog novog kuta koji dočarava svu njihovu ljepotu i snagu.

Izložbu koja je otvorena do 7. srpnja među prvima je razgledala glazbena diva Josipa Lisac koja je u Dubrovnik stigla na poziv Barija Goddarda te dala na slutiti kako je na pomolu buduća suradnja s britanskim umjetnikom. Bari se Dubrovnik zaljubio na prvi pogled, a zanimljive fotografije iz godine u godinu bude veliko zanimanje kako gostiju tako i samih Dubrovčana. Svoju ljubav prema Hrvatskoj, Goddard je prošle jeseni predstavio i u Londonu, gdje je izložba postigla zapažen uspjeh te pobudila veliki interes građana za posjet Hrvatskoj i Midsummer Scene Festivalu.

Četvrto izdanje Festivala nastavlja suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati, također u palači Sponza, odigrati glazbeno scenski program naziva ‘Držić Meets Shakespeare’. Dio ansambla ‘Sna Ivanjske noći’ igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu Plazarius.

Midsummer Scene Festival i Shakespeareova komedija ‘San Ivanjske noći’ igraju se na tvrđavi Lovrjenac svake večeri u 21.30 sati sve do 5. srpnja. Ovogodišnja posjećenost ruši sve rekorde što je još jedna potvrda kvalitete jedinog kazališnog festivala na engleskom jeziku na koji pristižu ljubitelji kulture iz cijelog svijeta.

A. N.


Dubrovački Midsummer u Bečkom engleskom kazalištu

Bari Goddard : Izložba o Hrvatskoj u Londonu

Midsummer Scene festival: Shakespeareova ljubavna čarolija
Tagged: , , , , , , , , , , ,