Izložba Petera Lindbergha: 2500. posjetitelj

Kao što je bilo i najavljeno, izložba fotografija Petera Lindbergha postavljena u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu, u samo tjedan dana trajanja privukla je više od 2500 posjetitelja i potvrdila status najvećeg događaja suvremene umjetnosti regije u 2014. godini!
Gaella Alexandra Gottwald i Marcos Moschovidis
Već u prvih tjedan dana od otvorenja izložba ‘Peter Lindbergh – Images of Women & The Unknown’ opravdala je status najvećeg hrvatskog ali i regionalnog događaja suvremene umjetnosti u ovoj godini. Naime, samo u prvih tjedan dana postava izložbe, fotografije slavnog Lindbergha privukle su više od 2500 posjetitelja. Tako je u srijedu 16. travnja ova atraktivna i zanimljiva izložba ‘ugostila’ svog 2500. posjetitelja Riječ je o Marcosu Moschovidisu.

Tim povodom direktorica HDLU-a, Gaella Alexandra Gottwald, i izvršni producent izložbe Nikša Madirazza iz PRiredba studija uručili su posjetitelju prigodne darove. Besplatne ulaznice za izložbu, potpisana monografija s posvetom Petera Lindbergha i vizuali s fotografijama ovog vizionara modne fotografije obradovali su Marcosa Moschovidisa.

‘Došao sam iz Münchena u kratki posjet baki za Uskrs. Obradovao sam se kad sam shvatio da je u Zagrebu izložba fotografija Petera Lindbergha jer se i sam u slobodno vrijeme rado bavim fotografijom’, izjavio je vidno uzbuđeni Marcos Moschovidis prilikom objave kako je upravo on jubilarni posjetitelj.

‘Nakon što 15 godina nije bio u ovom dijelu Europe, Peter Lindbergh nam je pružio jedinstvenu priliku da vidimo njegove radove. Pitanje je kada ćemo ponovo kod nas imati priliku vidjeti radove ovog poznatog i nadarenog fotografa. Stvarno je za svakoga velika šteta propustiti jedinstvenu mogućnost da do 10. svibnja posjeti izložbu i u prekrasnom prostoru vidi radove velikog umjetnika Petera Lindbergha’, izjavila je ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Gaella Alexandra Gottwald.

Već prilikom svečanog otvaranja izložbe veliki interes javnosti i medija dao je naslutiti da bi Peter Lindbergh i njegove fotografije u Meštrovićevom paviljonu mogle privući brojnu publiku. Uz pojedinačne posjete, zanimljiva je činjenica da su interes za posjet izložbi pokazale i mnoge škole, fakulteti, ali i kulturna društva kojima je posjet ovoj izložbi svojevrsni izazov i prilika da uživo vide rad i viziju Petera Lindbergha. Sve ovo jamstvo je da će do 10. svibnja do kada je izložba i službeno otvorena radove i postav Petera Lindbergha vidjeti više od 10.000 posjetitelja.

Sredinom idućeg tjedna organizatori izložbe u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobiliteta te uz stručnu i savjetodavnu pomoć zagrebačkog Tifološkog muzeja predstavit će još jedan zanimljiv i jedinstven projekt – organizirane ture kroz izložbu za slijepe i slabovidne osobe.

PRiredba

Pročitajte još: Nevjerojatna posjećenost Lindberghove izložbe

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,