Izložba Petera Lindbergha: Besplatno stručno vodstvo

Kako bi izložbu ‘Peter Lindbergh – Images of Women & The Unknown’ u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu još približili posjetiteljima te im putovanje kroz njegov umjetnički život učinili zanimljivijim, organiziraju se grupne ture kroz galeriju HDLU-a uz stručno vodstvo kustosa.
Peter Lindbergh-HDLUSvi zainteresirani posjetitelji tako od ovoga tjedna imaju mogućnost doznati više o životnom putu Petera Lindbergha, o inspiraciji i nastajanju 150 izloženih fotografija, razlozima zašto umjetnik nije izlagao u ovom dijelu Europe posljednjjih 16 godina, zašto je ovo njegova jedina europska izložba ove godine te o video instalaciji koju je posebno prilagodio za zagrebačku izložbu.

Besplatne vođene ture organizirane su petkom u 18 sati, subotom u 11 sati i nedjeljom u 16 sati. Prisutvovanje besplatnim vođenim turama kroz izložbu moguće je uz kupljenu ulaznicu od 40 kuna koje se prodaju na ulazu u galeriju. Građani zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti na [email protected] ili na [email protected] te putem telefona 01/4847071. Broj sudionika po jednoj vođenoj besplatnoj turi ograničen je na 30 osoba.

S bzirom na Uskršnje blagdane, ovaj tjedan ture će biti organizirane u petak u 18 sati i u subotu u 11 sati budući je galerija zatvorena u nedjelju na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak. Nakon Uskrsa ture će biti organizirane prema navedenim terminima.

Uz najavljene ture u navedenim terminima organizatori izložbe u suradnji sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Tifološkim muzejom najavljuju i organizirane ture za slijepe i slabovidne osobe koje će se, počevši od kraja idućeg tjedna, održavati  dva puta tjedno. Projekt će biti najavljen i predstavljen sredinom idućeg tjedna u Domu HDLU-a.

PRiredba / Foto: Mirko Janković

Pročitajte još: Izložba slavnog Petera Lindbergha , Otvorena izložba Petera Lindbergha

Tagged: , , , , , , , , , , ,