Ja BiH festival: Sarajevo opet u Zagrebu

U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna održati još jedno izdanje Ja BiH festivala.
JaBiH-plakat-5-9.9.2014Pod simboličnim nazivom ‘5 dana Sarajeva u Zagrebu’, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja. Tako će se već u petak 5. rujna održati ‘Sarajevski piknik’ pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Vrhunac prve večeri bit će koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.

Drugi dan festivala obilježit će ‘Radionica kreativnosti i mašte’, koja će se održati na platou ispred kina Tuškanac, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno-igranog filma ‘Mit o Bosni i Hercegovini’, izložba fotografija Harisa Memija ‘Zmajevi i fanovi’, premijera filma ‘Devet položaja samoće’ i prikazivanje filma ‘Kvintet’.

U sklopu Ja BiH festivala, među ostalim, bit će prikazani filmovi ‘Sarajevo – grad filma’, ‘Snijeg’ Aide Begić i ‘U zemlji krvi i meda’ Angeline Jolie. Uz veliki broj filmova kao dio programa Ja BiH festivala, održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane ‘Noći Magacin kabarea’ s predstavama ‘Kći’ Mone Muratović te ‘Zločin i kafana’ Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

JaBiH


Pročitajte još: JA BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu , Otvoren JABiH festival , Magacin Kabare na zatvaranju JABiH festivala , 5 dana Zagreba u Sarajevu


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,