Ja vjerujem: Goran Grgić uz Rockoko Orchestra i ženski zbor Nene

‘Ja vjerujem’ nova je pjesma Porinom nagrađenog autorskog tandema, pjesnika Marka Pandurevića i skladatelja Slavka Nedića, kojima se pridružio aranžer Krunoslav Dražić.Podsjetimo, Marko Pandurević i Slavko Nedić za svoj su prvi autorski album ‘Čovjek i Bog iz Nazareta’, na kome su stihove govorili Glumci u Zagvozdu (Vedran Mlikota, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić i Sanja Marin), 2008. godine dobili Porina za najbolji album duhovne glazbe.

I pjesma ‘Ja vjerujem’ upravo je na tom tragu. Nastala je u vrijeme ovog nevremena s ciljem da u nama probudi pozitivne misli, ali i pomalo pozaspalu vjeru. Glazbeno gledajući, pjesma ‘Ja vjerujem’ zanimljiv je spoj tamburaške glazbe s duboko proživljenim duhovnim tekstom, odlične i nešablonizirane glazbe s vrlo zanimljivim aranžmanskim rješenjima u kojima se uz tamburaški sastav Rockoko Orchestra (osam tamburaša iz Slavonskog Broda) pojavljuje i gudački kvartet te akustična gitara.

Umjesto vokalnog solista pojavljuje se glumac slavonskih korijena Goran Grgić te u završnici i ženski zbor Nene iz Bošnjaka pod vodstvom Damira Butkovića Bude. Snimanje i produkciju radio je velemajstor tona Tihomir Ivanetić, čovjek koji tamburašku glazbu uistinu živi, ali se ne boji novih izazova što se u ovoj skladbi posebice može doživjeti. I kad se sve to zbroji, dobiva se jedna vrlo zanimljiva i dojmljiva skladba koja puno više podsjeća na rapsodiju nego na običnu tamburašku pjesmu.

Živjeti nikada nije bilo lako, ali je uvijek bilo lijepo. Stoga nikada ne smijemo prestati vjerovati i prestati diviti se ljepotama ovoga života. Ma kako vrijeme teško bilo vjerovati se mora, poručuje ekipa pjesme ‘Ja vjerujem’ koju čine Slavko, Marko, Kruno, Goran, Tihomir, Budo i Nene.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , ,