Jadnici otvorili 1. Rab Film Festival

Projekcijom francuskog filma ‘Jadnici’ u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival (RAFF) – festival istraživačkog filma – nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga. Ly je publici najavio svoj film riječima: ‘To je priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna.’ Ly je zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a.

Publiku je pozdravio direktor RAFF-a, Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima, partnerima i prijateljima festivala. Službeno ga je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina.

 

Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku vibru. Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i pet koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u ‘morskom kinu’ RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

A. M.


Tagged: , , , , , , , , , , ,