Jean-Michel Jarre: Virtualni koncert u Notre-Dameu

Jean-Michel Jarre nas je uveo u novu godinu uz live-stream inovativnog i spektakularnog koncerta u virtualnom okruženju pariškog Notre-Damea.

Show uživo je u noći s 31. 12. 2020. na 1. 1. 2021. bio spoj vizuala s koncerata uživo u virtualnoj stvarnosti i stvarnih studijskih nastupa uživo. Zbog revolucionarne produkcije, mnogi su se gledatelji zapitali koji je dio stvaran, a koji virtualan. Do sada je koncert vidjelo 75 milijuna gledatelja i virtualnih partijanera diljem svijeta, putem raznih medija, među kojima su: VR platforme, VRChat i Oculus Venues, nacionalne i međunarodne TV i radio društvene mreže. Organizacija The European Broadcasting Union (EBU) besplatno je ustupila ovaj događaj svojim nacionalnim TV i radio postajama.

Koncert ‘Welcome To The Other Side’ je produciran u suradnji s VrrOOm-om, gradom Parizom i pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Jean-Michel Jarre je nastupio uživo iz Studija Gabriel blizu katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtualnom Notre-Dameu. U 50 minutnom koncertu bile su skladbe s Jarreovog albuma ‘Electronica’, ali i nove verzije njegovih klasika ‘Oxygène’ i ‘Equinoxe’.

Ovaj fantastičan medijski projekt, nastajao je 3tri mjeseca, okupio je tim od 100 umjetnika i tehničara kako bi rekreirali pariški Notre-Dame i ostvarili remek djelo kombinirajući mnoštvo formata i vještina.

Poznati glazbenik je još jednom pokazao da je kreativni vizionar koji je sa suradnicima kroz ovaj projekt postavio nove standarde za budućnost glazbene zabave.

Obožava stvarati novu glazbu i spajati je s modernom tehnologijom, pa tako svakim novim projektom pomiče granice. Jean-Michell Jarre je i ambasador UNESCO-a za obrazovanje, znanost i kulturu, bezuvjetni je zaštitnik okoliša i dobitnik medalje Stephen Hawking za znanstvenu komunikaciju.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,