Jelena Zlatar: Urbane transformacije suvremenog Zagreba

Jelena Zlatar_Urbane transformacije suvremenog ZagrebaU kontekstu postsocijalizma i društvene tranzicije, a pod uplivom različitih tipova aktera, Hrvatska se, zajedno s mnogim drugim tranzicijskim zemljama, susreće s različitim promjenama kako u svojoj socijalnoj strukturi, tako i u prostoru.

 

Knjiga ‘Urbane transformacije suvremenog Zagreba’ sociološka je analiza stavova i pogleda brojnih stručnjaka različitih profila o urbanim transformacijama Zagreba u posljednjem desetljeću.

Predstavljanje knjige autorice Jelene Zlatar održat će se u četvrtak, 13. ožujka u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5) u Zagrebu.

Jelena Zlatar (Zagreb, 1982.) upisuje dvopredmetni studij sociologije i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2000., a 2004. i jednopredmetni studij sociologije. Nakon diplomiranja 2006. zapošljava se u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu gdje radi kao znanstvena suradnica. Bavi se sociologijom sela, grada i prostora. Doktorirala je 2012. na Sveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s tezom naslova ‘Utjecaj društvenih aktera na urbane transformacije i obnovu Zagreba nakon 2000. godine’.

F. M.

Tagged: , , , , ,