Jeruzalem Ormož: Svijet svježih ljetnih vina

Ljeto je u punom zanosu, a spas od visokih temperatura najbolje je potražiti u debelom hladu uz dobro ohlađena osvježavajuća pića i lagane ljetne zalogaje.Takvo druženje upriličeno je u restoranu Lari&Penati u Zagrebu uz na prigodno ohlađena Jeruzalem Ormož i Pop ARrt vina, a za dobro uparenu hranu bio je zadužen Igor Tomljenović.

Zakoračili smo u ljeto koje smo tako dugo čekali, a tjedni koji su pred nama bit će u znaku druženja s našom obitelj i prijateljima, dok će večeri biti rezervirane za neumorno plesanje. Najljepše doba godine idealno je za uživanje u životu, a sinonim za taj hedonizam je dobra hrana i vrhunsko vino. Jeruzalem Ormož vina idealna su za ljetna uživanja, a sa svojim nježnim, svježim i voćnim okusima doprinijet će samo još boljem doživljaju slobode. Na druženju se moglo kušati pjenušce Muškatna penina i Art Edition, mirna vina Sauvignon & Sivi pinot, Muškat ottonel, Chardonnay te Pop Art vina iz nove edicije.

Ormoški enolozi, koji već desetljećima pažljivo nadziru kvalitetu i inovativnost svoje vinske kapljice, netom prije početka ljeta predstavili su novo vino koje dopunjuje bogatu ponudu linije bijelih vina. Tijekom njegove kreacije postavili su si pitanje što je zapravo ženi potrebno? Za čim žudi? Sorta muškat ottonel dala im je odgovor jer spaja prepoznatljivu muškatnu aromu, sladak okus i manji sadržaj alkohola koji osigurava lakoću i svježinu. Rezultat je prekrasno aromatično, lagano i pitko vino slađeg okusa koje će razmaziti sva osjetila.

Muškatna penina oduševljava šarmantnom harmonijom okusa, a svojom lakoćom i svježinom obogaćuje svaku prigodu. Proizvedena je postupkom charmat od sorte muškat ottonel. Laganiji je, živahan, osvježavajući pjenušac s ostatkom šećera, koji očarava svojom karakterističnom muškatnom aromom.Vinski podrum Puklavec Family Wines ruši tabue robnom markom vina Jeruzalem Ormož i predstavlja dva nova proizvoda u potpuno novoj kategoriji zabavnih vina. Najbolje se mogu opisati kao luda, otkačena, posebna, drugačija, šarolika i, ponajprije, zabavna. Kažu da nisu samo stvorili nova vina, već i novi vinski pokret koji se na svjež i drugačiji način obraća mladima. Nova Pop Art vina komuniciraju bojama, vole ekstreme i igraju se elementima animiranih crtića, ikona te retro futurističkih elemenata. Vinski dvojac Pop Art uključuje mušku i žensku varijantu koje se međusobno razlikuju okusom, ali i karakterom. U podrumu kažu da je muškarca i ženu teško zadovoljiti istom bocom vina, zato su kreirali različite boce: za njega polusuhi cuvée od sorti sauvignon i chardonnay, a za nju slatki muškat koji je kombinacija njezinih omiljenih sorti – muškat ottonel i žuti muškat.

Puklavec vina su svježa, voćna i vrlo pristupačna, a predanim radom, trudom i otvorenošću za istraživanjem zacementirali su se u sam vrh gastro scene. Prošli tjedan su na Decanteru osvojili čak 24 medalje za svoja vina (2 zlatne, 6 srebrnih i 16 brončanih).

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža prepoznatljiva je po svojim kvalitetnim i luksuznim okusima, stoga su zasluženo među najboljim vinarijama ovih prostora. Jeruzalem Ormož njihov je najprepoznatljiviji brend, a u svom portfelju imaju još brend Seven Numbers koji je ekskluzivna linija njihovih najboljih vina za gastronomiju, izvozni brend za strana tržišta puklavec & friends, njihova makedonska crna vina Instinct te tradicionalni slovenski brand Ljutomerčan.

F. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,