Jesenske origami radionice

U sklopu Japanske kulturne jeseni ovog petka i subote Veleposlanstvo Japana i Hrvatsko origami društvo organiziraju Jesensku origami radionicu u Galeriji Ulrich u Zagrebu.

OrigamiRadionice će se održati u petak 18. listopada a počinju u 16.00 i 18.00 sati, dok u subotu 19. listopada traju od 10.00 do 12.30 sati.

Hrvatski origamisti Sanja Srbljinović Čuček i Dragutin Gerić u petak će pokazati kako od papira izraditi dekorativne origami kutije poznate autorice Tomoko Fuse i modele najpoznatijeg japanskog origami majstora Akire Yoshizawe, a u subotu će se savijati japanske origami igračke.

Dragutin Gerić, dipl ing., hrvatski je origami autor, publicira i izlaže svoja djela, interpretira klasične i novije origami autore. Dugogodišnji  je voditelj origami sekcije pri JHKGD. Autor je prve hrvatske origami knjige ‘Origami – vještina savijanja papira’ (Zagreb 1986.) i jedan od osnivača Hrvatskog origami društva (HOD). S origamijem sudjeluje u brojnim predstavljanjima japanske kulture u Hrvatskoj.

Sanja Srbljinović Čuček, dipl.ang., hrvatska je origami autorica, publicira i izlaže svoja djela, promovira moderni origami, predstavlja hrvatski origami u inozemstvu. Pokrenula prvu hrvatsku izložbu origami arta sa svjetskim majstorima origamija (Krapina 2008). Piše blog Origami Art Novosti, vodi web HOD-a i jedna je od njegovih osnivača. S origamijem sudjeluje u brojnim predstavljanjima japanske kulture u Hrvatskoj.

I. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,