Jesus Christ Superstar rasprodan u Off ciklusu

Kako najaviti djelo za koje se već gotovo 50 godina traži karta više, koje izaziva veliku pozornost medija i nevjerojatan interes publike? Kako najaviti ostvarenje koje sadrži sve: i vječnu temu i uzbudljive izvedbe i snažne stihove i puno dobre glazbe?Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu nastavlja uspješni niz izvedbi te u suradnji s Gradskim kazalištem Komedija priprema veliki glazbeni spektakl.

Isključite zato probleme i uključite glazbu – jer u petak, 2. ožujka (19.30 sati) u dvoranu Lisinski dolazi koncertna izvedba kultnoga ostvarenja Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera – rock opera ‘Jesus Christ Superstar’.

‘Globalni fenomen’ i ‘uzbudljivi miks glazbenih stilova’ – samo su neki od superlativa koji se vežu uz ovo ‘bezvremensko ostvarenje’. ‘Jesus Christ Superstar’ rušio je rekorde gledanosti i prodaje na blagajnama i top ljestvica slušanosti, no kroz sve te godine, ni glazba niti stihovi nisu izgubili na ekspresiji i svježini, a djelo je s pravom zauzelo jedinstveno mjesto u povijesti mjuzikla i glazbenog kazališta.

I bez obzira je li riječ o newyorškome Broadwayu ili londonskome West Endu, uvijek je dočekivano s golemim nestrpljenjem – pa tako i u Zagrebu, još od 2000.-tih kada je zadnji put postavljeno. A o iznimnom interesu zagrebačke publike najbolje govori činjenica da je za ovaj koncertni spektakl dvorana rasprodana već tjednima unaprijed.

Zagrebačka koncertna izvedba u Off ciklusu ugošćuje poznate vokalne prvake Gradskog kazališta Komedija: u glavnim ulogama Đanija Stipaničeva kao Isusa, Ervina Baučića kao Judu te Renatu Sabljak kao Mariju Magdalenu. Združenim ansamblima Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija ravnat će maestro Dinko Appelt, a kao poseban gost u ulozi kralja Heroda nastupa Jacques Houdek.

G. P.


Tagged: , , , , , ,