Jimmy Stanić i Scharf Club Swing Quintet

U Velikoj dvorani Centra mladih Ribnjak u Zagrebu, u četvrtak, 16. lipnja (20 sati), održat će se jazz koncert Scharf Club Swing Quinteta na čelu s legendarnim Stjepanom Jimmyjem Stanićem. Jimmy StanićScharf Club je sve osim regularnog benda. Članovi? Inženjer strojarstva, liječnik specijalist urolog, profesor filozofije, tamburaš, glazbeni klasičar. Subote su umjesto na tekmama provodili u prostorima u kojima su održavali svoje glazbene probe. Svirka je u početku imala funkciju samo i isključivo vlastitog zadovoljstva članova, međutim, u trenutku neopreza to je ipak, uz ambicije, postalo nešto više.

Ime Scharf Club simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što taj sastav doista čini scharf jest mješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope s utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Članovi kvinteta su: Stjepan Jimmy Stanić – vokal, Mario Igrec – gitara, Miljenko Puljić – violina, Antun Nino Reljić – piano, Ranko Purić Campi – bugarija, Nenad Jura Vrandečić – kontrabas

Scharf Club Swing QuintetStjepan Jimmy Stanić je kao dvadesetogodišnjak pokazao iznimnu muzikalnost i sklonost prema jazz glazbi svirajući gitaru i kontrabas i pjevajući. Iako je popularniji kao pjevač zabavnih melodija i izvrstan zabavljač, tijekom cijele karijere ostao je privržen jazzu. Jimmy je s glazbenicima iz Scharf Cluba Swing Quinteta snimio novi nosač zvuka koji sadržava ugodnu glazbu za dušu i nešto čega na našem tržištu danas nema. To je pomno smišljen projekt koji se pripremao tri godine. Upravo zbog svoje ozbiljnosti i profesionalizma okrenuo se Scharf Clubu i u želji da sa vrhunskim glazbenicima napraviti vrhunski proizvod u kojem je smještena povijest hrvatske i svjetske glazbe. Ta glazba neprolazna je, a simbolizira glazbeni sukus grada Zagreba zadnjih 60 godina.

‘Na novom CD-u je 12 pjesama odabranih s ciljem da se ne zaboravi te da mladi čuju kako se nekad sviralo’, pojasnio je Stanić.

M. V.


Ožujsko pub Maksi-Igor Mešin, Jimmy Stanić i Rene Bitorajac
Ožujsko Maksi: Prvi konceptualni pub
Tagged: , , , , , , , , , , ,