Jozo Bozo: Naj-naj čarolija za djecu s potresnog područja

U godini koja je tek počela svima će nam trebati više smijeha, zabave i čarolije. Upravo za to pobrinut će se mađioničar Jozo Bozo, pripremajući nove predstave kojim će oduševiti mališane ali i one malo starije.‘Naj-naj čarolija’ naziv je potpuno nove predstave s kojom će Jozo Bozo u 2021. unijeti dašak magije, a predstavu će među prvima moći vidjeti djeca s područja pogođenih potresom.

‘Svima je jasno da je pozitivan psihološki aspekt nakon ovakvog šoka neobično bitan. Iz tog razloga planiramo organizirati susrete, posebice s djecom čim bude epidemiološki moguće, kao i humanitarne predstave. Već smo ostvarili neke kontakte, pogotovo s institucijama s kojima sam već imao suradnju. Ne samo što je pandemija unijela veliki stres u živote najmlađe i najosjetljivije populacije nego se još sve apostrofiralo s ovom strahotom. Smijeh je ljudima potreban kao i sunce te se nadam da ćemo im pružiti bar malo sreće što prije. Iz tog razloga sam baš zbog pandemije pripremio i sasvim novu, potpuno drugačiju predstavu od svojih uobičajenih koju sam nazvao Naj-naj čarolija. Za ovu najčudniju sezonu s najviše stresa stvarno nam je jedna Naj-naj čarolija potrebna!’, najavio je novu predstavu Jozo Bozo.

Jozo Bozo se odmah na dan potresa pridružio brojnim dobrim ljudima koji su pomagali Sisku, Petrinji i okolici. Moto klub Mogila, čiji je član i Jozo Bozo, već tjednima sudjeluje u pomaganju pogođenom području.

‘U MK Mogila imamo člana koji živi u Sisku te je dio ekipe otišao sanirati krov i dimnjak. Naravno, čim su riješili njegov krov, nastavili su rješavati i druge krovove. Budući da moj motorić može prolaziti svakakve terene, s prijateljem Hrvojem sam krenuo ujutro u nabavku potrepština i krenuli smo prema Petrinji. Budući da s motorima ne možemo nositi puno namirnica, cilj nam je bio doprijeti do ljudi koji su dislocirani ili je do njih teško doći zbog loše infrastrukture odnosno nema valjane ceste do njih. Kada smo podijelili što smo imali, otišli smo u Sisak pomagati prijateljima iz drugog moto kluba koji su aktivno sanirali krovove po Sisku gdje smo ostali do mraka’, opisuje Jozo Bozo te ističe: ‘Članovi kluba su na raspolaganju i ovisno o drugim obavezama i potrebama se raspoređujemo. Naš angažman tamo nije gotov jer mnogim ljudima tamo će mjesecima trebati pomoć.’

I. T.


Tagged: , , , , , , , ,