Kako izdati svoju knjigu i drugi savjeti i trikovi

Za sve zainteresirane posjetitelje Interlibera održat će se dva zanimljiva predavanja; o samoizdavaštvu i promociji knjige u inozemstvu.

U subotu, 17. studenoga, u Paviljonu 6 na Zagrebačkom Velesajmu, u sklopu Interlibera, autorica Lea Brezar na svom će štandu održati dva predavanja:

U 11 sati – ‘Put knjige do stranih izdavača’ – razgovor s literarnim agentom Kurtom Wilkesmannom koji će voditi poduzetnica, spisateljica i pjesnikinja Lea Brezar.

U 14 sati – ‘Koraci i trikovi samoizdavaštva’ autorice Lee Brezar.

Andy Warhol jednom je rekao da će jednoga dana svi imati priliku osjetiti svojih petnaest minuta slave. A taj dan se može dogoditi već sljedeći tjedan, ako ste planirali posjetiti ovogodišnji Interliber i sudjelovati na predavanjima o samoizdavaštvu i promociji knjige u inozemstvu.

U sklopu prvog predavanja ‘Put knjige do stranih izdavača’ s gostom, literarnim agentom Kurtom Wilkesmannom, Lea Brezar razgovarat će o putevima izdavaštva u inozemstvu, pravilima, savjetima te korisnim trikovima kako promovirati knjigu izvan Hrvatske.

Kurt Wilkesmann rođen je u Australiji gdje je odrastao i završio sveučilišni studij, a od 1997. živi u Sloveniji. Već petnaest godina djeluje na međunarodnim tržištima (Europa, Velika Britanija, SAD i Australija). Također radi kao stručnjak za engleski jezik, prijevod i korekturu. Knjige su njegova strast i ljubav. Prevodi prvenstveno literaturu i djela iz područja psihologije i osobnog razvoja. Ono što je u početku bio njegov hobi, odnedavno je postao prioritet.

U drugom predavanju ‘Koraci i trikovi samoizdavaštva’, Lea Brezar govorit će o vlastitom iskustvu samoizdavanja knjiga, o cijelom procesu te ukazati na što treba biti spreman i na što treba posebno obratiti pozornost. Samoizdavaštvo na prvu može zvučati kao težak i skup put do vlastite knjige no Lea uvjerit će vas u suprotno.

Lea Brezar svoje je životno i poslovno iskustvo pretočila u osam knjiga utemeljenih na suvremenoj psihologiji koju vješto isprepliće kroz žanrove u kojima stvara: slikovnica, zbirke pjesama, priručnici i romani. Autorica je projekta #odapoeziji – poezije na tramvajskim stajalištima kako bi svojim afirmativnim stihovima inspirirala slučajne i namjerne prolaznike, a koji se u Zagrebu održava već treću godinu.

V.P.


Spisateljica Lea Brezar poput Coelha i Bucaya

Tagged: , , , , , , , , ,