Kako preživjeti Božić? by Rosie Kugli

Promocija zbirke kolumni ‘Kako preživjeti Božić?’, u izdanju nakladnika Ženska posla i u suradnji s magazinom Start, održat će se u subotu, 16. prosinca (12 sati) u knjižari Znanje (Gajeva 1, Zagreb).

Riječ je o novoj zbirci kolumni iz pera Rosie Kugli, koju smo prigodno htjeli ‘izbaciti’ baš krajem 2017., i to u božićno doba, jer – priznajmo – Božić je najljepši blagdan koji imamo i jedini kojega čekamo baš cijele godine, poručuju iz izdavačke kuće Ženska posla.

Ipak, ne možemo se oteti dojmu da ‘euforično-ekstatični dani’ oko Božića i proslave Nove godine, u kojem se sladostrasni užitak miješa s nervozom i grčem jesmo li odabrali prave poklone, nabavili puricu, okitili kuću, ispekli kolače i organizirali slavlje, daje ‘štofa’ za analizu.

No, ne brinite, ovo nije još jedna u nizu literatura samopomoći, ovo je sažetak pravih, živih i živućih crtica iz života u vrijeme blagdana. Ali, nisu ove kolumne samo ‘blagdanskog’ ugođaja… Ima tu i ljubavi, ratova (barem onih iza zatvorenih vrata), mirenja, ljubovanja, i onih najmilijih – političko satiričnih osvrta kojih ne manjka u Lijepoj našoj. I, ako ste ovih dana slučajno ‘zapeli’ u razmišljanjima što pokloniti najdražoj svekrvi, mami, baki, prijateljici, šefici, mužu, ljubavniku… – ova zbirka kolumni nudi odgovor. Vjerujte, svatko će se pronaći barem u jednoj od njih!

R. C.


Tagged: , , , , , , , , , , ,