Kanadska avantura Ansambla Lado

Ansambl Lado prije nekoliko dana vratio se s uzbudljivog prekooceanskog gostovanja po Kanadi gdje je u gradovima Windsor, Mississauga i Montreal predstavio najljepše od hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Neprekidan pljesak i ovacije kanadske ali i hrvatske publike, najljepši su poklon umjetnicima koji se s oduševljenjem prisjećaju proteklih nezaboravnih kanadskih dana. Uz svakodnevne probe i nastupe, umjetnici ansambla iskoristili su svaki slobodan trenutak za druženje i upoznavanje Kanade te otkrili sve čari zajedničkog putovanja kada se ugase svjetla pozornice.

Prošetali su Windsorom do rijeke Detroit, do granice s SAD-om te kratko mahnuli susjedima. U gradu Mississauga impresionirala su ih dva popularna, 175 metara visoka nebodera poznata kao ‘noge’ Marilyn Monroe te divna i energična publika koja je Ansambl pljeskom pratila kroz cijeli koncert. Najviše vremena proveli su u Montrealu te uživali u francuskom šarmu. Oduševila ih je bazilika Notre-Dame, zanimljiva arhitektura, a nisu propustili ni provozati se velikim montrealskim kotačem Le Grande Roue de Montreal.

Nezaboravne trenutke ovjekovječili su fotografijama koje ostavljaju neizbrisiv trag na još jednu uzbudljivu zajedničku pustolovinu. Nakon gostovanja u Kanadi, Lado najavljuje nove koncerte u Hrvatskoj.

U nedjelju, 26. studenoga, u 19.30 sati Lado će održati rođendanski koncert u KD Vatrolav Lisinski pod nazivom Antologija I, a samo nekoliko dana kasnije, 1. prosinca u 19 sati, u splitskoj Spaladium Areni očekuje nas pravi kulturni spektakl. Predstavnici najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije održat će koncert pod sloganom ‘Čuvajmo naše blago’, a publika će uživati u ovogodišnjem cjelovečernjem programu ‘Ispod duba stoljetnoga’.

A. N.


Ansambl LADO najavljuje spektakl u Spaladium Areni

Tagged: , , , , , , , , , , , ,