Karaoke show: Dubrovački Kolarin na Gumbekovim danima

Predstava Kazališne družine Kolarin ‘Karaoke show’, autora Davora Špišića, a u režiji Paola Tišljarića izabrana je za XV Gumbekove dane – festival kabareta u organizaciji Histriona. Predstava će se odigrati 25. svibnja (srijeda) u 20 sati u Histrionskom domu u Zagrebu.

Ova predstava s glazbenim elementima, premijerno izvedena u veljači 2019. godine u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, oduševljava publiku uvijek iznova u dubrovačkom kraju kao i na brojnim gostovanjima po Hrvatskoj, pa i u regiji. Komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove.

Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje ‘Karaoka’, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions. Ovo je prva scenska izvedba ‘Karaoka’ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.

Autor predstave je Davor Špišić, režiju i scenografiju potpisuje Paolo Tišljarić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg. U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić te uživo izvode poznate hitove u aranžmanima Giorgia Baranca.

Predstava ‘Karaoke show’ do sada je osvojila osam nagrada; nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu Jelice Čučević na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu Darije Mikulandre Žanetić na istom Festivalu te brojne druge.

P.R. / Foto: promo


Karaoke show: Dubrovački Kolarin u Bjelovaru i Velikoj Gorici
 
 

 

Tagged: , , , , , , , ,