Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina u Šibeniku

Nakon Solina i Vukovara, splitske spisateljice Kate Mitchell i Elizabeth Suzana stižu u Šibenik, a predstavljanje svojih knjiga i razgovor s čitateljicama održat će u šibenskoj Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ u četvrtak, 18. svibnja, s početkom u 18 sati. 

Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina spisateljice su koje, svaka na svoj način, znaju izraziti osjećaje tako da se u njihovim riječima čitateljice prepoznaju i pronalaze razumijevanje i životnu mudrost.

Kate Mitchell pseudonim je spisateljice Kate Mijić koja je dosad objavila trinaest knjiga među kojima su najpoznatije ‘Okajani grijesi’, ‘Uvale boli i ljubavi’ i najnovija ‘Potrgani veo’. U svojim „dalmatinskim ljubićima“ Kate Mitchell obrađuje ljubavne odnose, ali i aktualne probleme dalmatinskih gradova kao što je prodaja starih dalmatinskih kuća i iseljavanje mladih.

‘Mene boli isto što i moje čitatelje’, kaže Kate Mitchell, čije su junakinje najčešće djevojke iz tradicionalnih dalmatinskih obitelji koje se snalaze u suvremenim okolnostima.

Elizabeth Suzana Kozina autorica je knjige ‘Zato me niste razumjeli’ u kojoj minijaturama od dvije-tri riječi opisuje svakodnevne situacije i osjećaje koje proživljava. Ljubav, ponos, tugu ili ljutnju Elizabeth Suzana Kozina izražava precizno i duhovito te poziva čitatelje da i sami osvijeste i oslobode svoje emocije. Elizabeth Suzana Kozina poduzetnica je i inovatorica iz Klisa koja je dizajnirala torbe BiArtis na kojima su originalne slike hrvatskih akademskih slikara. Torbe BiArtis izložene su u muzeju torbi Tassenmuseum Hendrikje u Amsterdamu.

Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina imaju brojne čitateljice i obećavaju inspirativnu večer osjećaja, razumijevanja i međusobne podrške.

F. J.


Noć knjige u Vukovaru: Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina

Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina u Solinu

Darujemo knjigu: Kate Mitchell – Potrgani veo
Tagged: , , , , , , , , ,