Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina u Zagrebu

Dalmatinske autorice Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina zagrebačkoj su publici predstavile svoje knjige, ljubavni roman ‘Izdana od svih’ i knjigu mudroslovica ‘Zato me niste razumjeli’, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

‘Odlučivanje o pobačaju najteže proživljava žena, ali jedino ona može donijeti tu odluku, jer treba snositi sve njezine posljedice. U romanu ‘Izdana od svih’ žena se suprotstavila želji partnera i napustila ga, to je temelj na kojem se gradi roman o odnosima u obitelji čiji se članovi s vremenom ponovno pronalaze jer otkrivaju kako ih je nesreća povezala’, rekla je Kata Mijić predstavljajući svoj trinaesti roman objavljen pod pseudonimom Kate Mitchell.

Elizabeth Suzana Kozina u knjižnicu je stigla u nošnji afričkog naroda Masai, budući da je dan poslije promocije otputovala u humanitarnu misiju u Ruandu, pa su brojni zagrebački prijatelji došli poželjeti joj sretan put. Njezine mudroslovice namijenjene su prvenstveno ženskoj publici iako minute (ženske) mudrosti koje vesele, tješe ili umiruju, mogu čitati i muškarci. Zbirka mudroslovica osebujna je knjiga za bolje upoznavanje sebe, jer na temelju njih čitatelj preispituje vlastite stavove o drugim ljudima i o sebi. Elizabeth Suzana Kozina tom je prilikom najavila svoju novu knjigu postova s Facebook-a, ovaj put bit će to duhovite epizode iz svakodnevnice.

Predstavljanje u knjižnici Bogdan Ogrizović bilo je pravo malo slavlje, jer je, osim što je Elizabeth Suzana Kozina ispraćena u Ruandu, Kata Mijić proslavila rođendan, a za dar joj je dalmatinsku pjesmu uz gitaru otpjevao Boris Rogoznica. Osim knjigama, autoricu su publiku ponudile mediteranskim poslasticama – ušećerenim bademima, suhim smokvma, arancinima i travaricom.

S. M.


Kate Mitchell i Elizabeth Suzana Kozina u Šibeniku

Tagged: , , , , , , , ,