Katy Perry nova ambasadorica UNICEF-a

Glazbena zvijezda Katy Perry postala je nova UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. Na posebnom događanju u UNICEF-ovoj središnjici u New Yorku, pjevačica je proglašena novom ambasadoricom, pri čemu će svoj rad usmjeriti na angažman mladih, te na poboljšanje života najranjivije djece i adolescenata.
Katy Perry-Madagaskar
‘Mislim da mladi ljudi imaju moć promijeniti svoj život, uz našu pomoć. Čast mi je što se mogu pridružiti UNICEF-u kao ambasadorica dobre volje. Zalagat ću se i raditi sve što je u mojoj moći kako bi pomagala djeci i mladima koji  dolaze iz različitih sredina, a žele isto: svjetliju budućnost, rekla je tom prigodom Katy Perry koja je u sklopu UNICEF-ove misije ove godine posjetila Madagaskar, jednu od najsiromašnijih zemalja svijeta i tako skrenula pozornost na potrebe djece u toj zemlji.

‘Katy Perry je već prvakinja u nastojanjima za pomoć djeci. Veselimo se što ćemo njenu riku čuti diljem svijeta u ime djece i UNICEF-a. Oduševljeni smo što nam se Katy pridružila kao nova ambasadorica dobre volje i što ćemo njezin izuzetan glas upotrijebiti da bi se glasovi djece i mladih diljem svijeta još glasnije čuli.’ rekao je Anthony Lake izvršni direktor UNICEF-a, aludirajući na jedan od njenih posljednjih hitova – ‘Roar’.

Kao UNICEF-a ambasadorica dobre volje, Katy će raditi na uključivanju mladih kako bi progovorili o pitanjima za koja vjeruju da su najvažnija u njihovim životima te će ih izravno pridobiti za rješavanje njihovih najvećih izazova. Katy će se na terenu fokusirati i na djecu i adolescente koji su najranjiviji, uključujući i one koji žive u teškom siromaštvu, djecu pogođenu nasiljem, izloženu zlostavljanju i zanemarivanju, ali i kriznim situacijama uzrokovanim sukobima. Popularna pjevačica već je surađivala s UNICEF-om: u listopadu se pridružila UNICEF-ovoj akciji obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica tako što je pjesmu ‘Roar’ (Rika) ustupila kako bi djevojčice inspirirala da već sutra  postanu liderice. Također se pridružila UNICEF-ovom posjetu Madagaskaru. Nedavno, je putem društvenih mreža (47 milijuna sljedbenika na twitteru i 59 milijuna prijatelja na facebooku) pozvala sve da podrže UNICEF-ove krizne  humanitarne napore za djecu ugroženu tajfunom Haiyan, koji je pogodio Filipine. Na svečanosti proglašenja Katy Perry je bila u društvu Anthonyja Lakea i Hannah Godefe, etiopske UNICEF-ove ambasadorice, koja je tom prigodom moderirala pitanja i odgovore upućene pjevačici.

Kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, 29-godišnja Katy Perry pridružuje se impresivnom popisu na kojemu su, među ostalima i David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave, Susan Sarandon i Amitabh Bachchan. Tu su i Oscarom nagrađena glumačka ikona Audrey Hepburn koja je kao ambasadorica dobre volje privukla svjetsku pozornost na rješavanje problema djece diljem kriznih područja u svijetu. A sve je započelo angažmanom glumca i komičara Dannyja Kanyea, koji je bio prvi ambasador dobre volje i tu je ulogu obavljao od 1954. do svoje  smrti, 1987. godine.

Pogledajte spot za skladbu Unconditionally koji je snimljen za tu prigodu.

UNICEF

Tagged: , , , , , , , , , , , ,