Kino Europa na dan postaje Kino Dunav

Zagrebačko Kino Europa na jedan dan postaje Kino Dunav! Prezentacija hrane i vina srednjeg Podunavlja uz nastup poznatog osječkog repera Kandžije, vinska radionica, turistički paneli, promocija atraktivnih slavonskih, baranjskih i vojvođanskih manifestacija i bogat zabavni program, očekuju sve one koji 12. ožujka, od 12 do 18 sati, posjete ovo omiljeno okupljalište.Festival Dunava dio je projekta ‘Central Danube Tour – jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Dunava’, koji se sufinancira iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

‘Poticanje razvoja turizma, podizanje razine kvalitete i raznolikosti turističke ponude te promoviranje zajedničke prekogranične destinacije, temeljni su ciljevi ovog jedinstvenog projekta prekogranične suradnje koji je rezultirao kreiranjem devet atraktivnih turističkih paketa. Događanje u Kinu Europa, zadnja je u nizu promotivnih aktivnosti projekta vrijednog 575.856 eura, koji je trajao 20 mjeseci’, kaže Mislav Matišić iz Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

‘Dunav kao pojam nije dovoljno iskorišten u Hrvatskoj, a riječ je o jednom od najvećih europskih brendova, koje su itekako prepoznale zemlje poput Austrije, Njemačke i Mađarske, kao i Srbije’, ističe Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

L. P. / Foto: Renato Šala


Tagged: , , , , , , , , , , ,