Kino klub Sisak: Prikupljanje materijala za dokumentarac o potresu

Na inicijatvu Kino kluba Sisak počinje snimanje dokumentarnog filma kojemu je cilj prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje, Gline i okolnih sela. Tim povodom pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka.Potres je trag ostavio i na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama i opremi. Iz Kluba se nadaju kako ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju važnog dokumentarca te kako će svojim djelovanjem pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj. Članovi Kino kluba Sisak tako prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju svog prostora, a o humanitarnoj akciji “Za Kino klub Sisak” više možete pronaći na ovoj poveznici.

‘Iako je Klub stradao u potresu te je mnogo opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu filmaša to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području’, poručuju iz Kino kluba Sisak.

Dio ekipe iz Kluba aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslavačke županije, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši. Iz Kluba se nadaju kako će zaprimiti i materijale svojih sugrađana koji prikazuju potres.

Svoje materijale, fotografije i snimke, svi zainteresirani mogu poslati na: [email protected]. Uz materijale, s prijavom je potrebno poslati i tekst privole.

Privola za korištenje dostavljenih materijala u svrhu izrade dokumentarnog filma

Ja (ime i prezime) slanjem snimke dajem svoju dobrovoljnu, izričitu i nedvosmislenu privolu na korištenje i emitiranje dostavljenih fotografija i snimaka za potrebe arhive Kino kluba Sisak i nastajanje dokumentarnog filma kojeg Kino klub Sisak snima o potresu. Sva prava nakon slanja snimke posjeduje Kino klub Sisak te će se poslani materijali koristiti isključivo za potrebe arhive i nastajanja filma u produkciji Kino kluba Sisak.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , , ,