Klapa Hrvatske ratne mornarice otvorila Olipski ljetni festival

Svečanom ceremonijom otvaranja, izvedbom hrvatske himne i podizanjem festivalske zastave te cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i orkestra HRM s gostima, službeno je započeo Olipski ljetni festival koji će svojim kulturno-zabavnim programom u narednih mjesec dana dati svoj obol otoku Olibu.Posjetiteljima na olipskom košarkaškom igralištu gdje je postavljena velika festivalska pozornica prigodne riječi uputili su ispred organizatora festivala – Kazališne družine Bastien, Ljubo Zečević, ravnatelj i producent festivala te Euzebij Šimunić, predsjednik Udruge Olib i izvršni ravnatelj festivala. Program je moderirala Vlatka Vučić Marasović.

Posebna atrakcija za sve otočane i posjetitelje Oliba bilo je razgledavanje raketne topovnjače Hrvatske ratne mornarice, RTOP-41 Vukovar, koja je po prvi puta uplovila u olipsku luku i doprinijela svečanom festivalskom ozračju.

Festivalski sadržaji, od kojih se neki izvode i na otocima Istu i Silbi, odvijat će se do 12. kolovoza, a sve posjetitelje i goste Oliba očekuje raznovrsni program – kazališne predstave, koncerti zabavne, klasične i rock glazbe, sportski sadržaji te zanimljive radionice. Sljedeće festivalsko događanje je u srijedu, 12. srpnja, kada je na repertoaru predstava, prema drami E. Ionescoa, ‘Instrukcija’ u režiji Marija Kovača, izvedbi Ljube Zečevića i Ane Majhenić, a u produkciji Kazališne družina Bastien.

I. B.


Olipski ljetni festival: Vruće i zabavno u zadarskom arhipelagu


Tagged: , , , , , , , , ,